XS
SM
MD
LG

“Patriote”, stidite li se ogledala?

Dejan Savićević i Vico Zeljković

Reprezentacija BiH vratila se u “A” diviziju UEFA Lige nacija, biće u drugom “šeširu” prilikom izvlačenja kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njamačkoj, osvojila je prvo mjesto u trećoj grupi “B” divizije kolo prije kraja i izborila je baraž za kontinentalni šampionat…


Otkako je na čelo Fudbalskog saveza BiH došao Banjalučanin Vico Zeljković reprezentacija je ponovo vratila dostojanstvo, Fudbalski savez BiH organizaciono ojačao, ponovo je fudbal dobio šansu da uspije! Ali, sve to nije dovoljno onima koji u Sarajevu, federaciji i dijaspori negiraju sve ono što dolazi iz Republike Srpske, kao da ona nije sastavni dio “Dejtonske zemlje” već tamo negdje, u Zanzibaru…

Oni kratkog pamćenja zaboravljaju gdje je FS BiH i reprezentacija bili  pod vođstvom bivšig članova Izvršnog odbora i selektora Dušana Bajevića? Pred propašću!

Zeljković je naslijedio Begića u martu 2021. godine, doveo selektora iz Bugarske Ivajla Peteva koji je na startu osuđivan i omalovažavan, pretrpjeli su i Zeljković i Petev veliki izliv mržnje, dobijali i prijetnje, ali su bili uporni, vjerovali u ono što rade i znali su da su na pravom putu. Onda su se pojavile “patriotske” retrogradne snage kojima ništa nije sveto.

Večeras upućene prozivke vodećem čovjeku Saveza koji je obezbijedio i m:tel kao generalnog sponzora, pokrenuo mnoge projekte, na kraju doveo i selektora koji je oživio klinički mrtvu reprezentaciju, su ogledalo nekulture, nevaspitanosti, bezobrazluka, pa ako baš hoćete i šovinizma (nacionalizam je blaga riječ za one koji sebe nazivaju “fanaticima”). 

Vico Zeljković je sa saradnicima i selektorom Petevom uspio ono što Begić i Bajević nisu ni mogli,  a bili su miljenici “objektivne” fudbalske javnosti u federalnom Sarajevu. 

Gdje je u svemu ovome realnost i istina?

“Patriote”, stidite li se ogledala?

Sada možete da vičete sve, da se ponašate kako hoćete i kako vam, uostalom i priliči, vi bosanskohercegovačke “patriote”, dobili ste ono što niste ni pretpostavljali da hoćete, mogli ste samo da sanjate… 

Ustvari sve što kažete i uradite biće samo vaše ogledalo i skok u vlastitu sramotu.

Ako uopšte za sramotu i znate!?

Baš kao i “patriotski” novinari federalnog Sarajeva čija se uloga može poistovijetiti sa klasičnim huškačima nereda! Sad pišite šta god hoćete, prosto vam bilo!

Pobijedio je fudbal!

P.S. Prije večerašnje utakmice protiv Crne Gore na “Bilinom polju” sastali su se predsjednici dva Saveza, Dejan Savićević i Vico Zeljković i tom prilikom gost iz Podgorice je dobio priznanje FS BiH.