XS
SM
MD
LG

Petev se već okrenuo Rumuniji

Ivajlo Petev

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je rezultatom 1:0 savladala Crnu Goru, čime je osigurala plasman u baraž za Evropsko prvenstvo i A Ligu nacija.

Selektor Ivajlo Petev nakon utakmice je izrazio veliko zadovoljstvo trijumfom naše reprezentacije u izjavi za BHT.

"Rekao sam da će biti teška utakmica, oni su jaka reprezentacija, imaju puno iskusnih igrača. Svaka čast momcima, svaka čast našem kapitenu za ovo što su odradili. Kolo prije kraja mi smo izborili prvo mjesto, izborili smo baraž. Svaka čast momcima, želim da zahvalim navijačima što su pružali podršku od prve do posljednje minute. Sretni smo i nemam više šta reći", kazao je na početku Petev.

Objasnio je i zašto nije ranije napravio izmjene.

"Imali su napredak u igri, ali bili su oko centra, nisu bili opasni pred našim golom. Imali smo rezultat 1:0, svi smo znali koliko je bitna utakmica i svim snagama smo išli braniti se do kraja. Kad imaš 1:0, trebaš samo dovršiti utakmicu, znali smo šta znači taj rezultat i koliko je važno pobijediti. Normalno je da smo imali i neke propuste i da su oni stvorili neke šanse, rekao sam da nisu loša reprezentacija i logično je bilo da stvore neke šanse. Mi radimo na tome da budemo bolji svaki put, nekad ostvarimo rezultat, nekad ne, ali sve u svemu, sretan sam do neba i ponosan na ove momke", kazao je Petev.

Najavio je da će napraviti veći broj promjena u ekipi za Rumuniju, ali da će svakako ekipa ići na pobjedu:

"Biće promjena, ali ćemo vrlo ozbiljno ići na utakmicu u Rumuniju, pobjeda je pobjeda, i svakako ćemo ići na nju".