XS
SM
MD
LG

Šveđani oduševljenu Starom Pazovom

Zanimljiva slika u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Petočlana delegacija našeg Fudbalskog saveza Švedske , posetila je kamp srpskog nacionalnog tima i uverila se na licu mesta u idealne uslove koje puleni selektora Stojkovića imaju na raspolaganju tokom reprezentativnih akcija.

Članovi rukovodstva Fudbalskog saveza Švedske na čelu sa predsednikom Karl-Erikom Nilsonom i generalnim sekretarom Hakanom Sjostrandom obišli su kompletan sportski kompleks u Staroj Pazovi i sa iskrenim oduševljenjem konstatovali da je srpska ‘kuća fudbala’ u infrastrukturnom, logističkom, organizacionom i svakom drugom smislu jedan od najsavremenijih i najfunkcionalnijih fudbalskih centara u Evropi.

„Ovo je zaista fantastično, još sam pod utiskom svega ovoga što sam video u Staroj Pazovi. Sada tek razumem zašto Srbija igra tako dobar fudbal. Kada jedna reprezentacija ima ovakve uslove za rad, logično je da rezultati ne mogu da izostanu. Iskreno se nadam da ćemo i mi u Švedskoj jednog dana imati ovakav fudbalski centar. Videli smo i VAR sobe, mi u Švedskoj još uvek čekamo na video-tehnologiju i zato mi sve ovo deluje još impresivnije. Sve mi se dopalo i sve je na top nivou. Svaka čast“ – rekao je generalni sekretar FS Švedske Hakan Sjostrand kome je na ‘Zidu rekordera’ pažnju posebno privukla slika selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Uvažene goste iz Švedske u Sportskom centru FSS ugostili su zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor naše A reprezentacije Stevan Stojanović:

„Šveđani su sami izrazili želju da dođu u Staru Pazovu jer su čuli mnogo toga lepog o našem Sportskom centru. Naravno, selektor Stojković se odmah složio i nije bilo razloga da im ne izađemo u susret. Obišli su sve prostorije, od sportskog bloka sa terenima, svlačionicom, teretanom, fitnesom, spa i velnes centrom, do hotelskog kompleksa i dela za rehabilitacioni oporavak i medicinske ambulante. Utisci su im fenomenalni“ – rekao je Šurbatović.