XS
SM
MD
LG

Simić - Regoje, tandem koji donosi rezultate: Često nismo istog mišljenja, ali se uvijek usaglasimo

Foto/ Vasilije Marković

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva doživjeli su prvi poraz u sezoni na gostovanju kod lidera Krupe. Domaćin je slavio sa 3:1, golovima Ognjena Krnete. 

U Sokolovima ipak nema mjesta zabrinutosti, čestitaju protivniku na pobjedi, čistoj i zasluženoj, a oni se okreću nastavku sezone.

- Realno, bili su bolji tokom čitave utakmice i treba im čestitati. Mi smo negdje pred utakmicu znali gdje možemo tražiti šansu, to smo i pokušali, na 2:1 smo propustili priliku da izjednačimo, oni odmah kaznili, postigli gol na 3:1 i kasnije priveli utakmicu kraju. Ništa sporno što se tiče poraza, neće nas on ni u čemu poremetiti. Mi nastavljamo sa svojim radom, idemo dalje u ostvarivanje svojih ambicije i to je to. Od utakmice do utakmice skupljamo bodove i nastavljamo po svom. Moram pomenuti i vrhunsko gostoprimstvo domaćih gospodski, sve na nivou kakav bi i trebao da bude. Ovaj put su oni bili bolji, a mi idemo dalje, rekao je na početku razgovora za SportDC Aleksandar Simić, pomoćni trener u stručnom štabu FK Slavija.

Slaviju već u srijedu čeka zaostala utakmica 2. kola protiv Radnika, a onda i meč protiv Rudara iz Prijedora. Oba u Istočnom Sarajevu.

- Čeka nas težak i vrlo zgusnut raspored. I moram sada da kažem ovdje nije korektno ovo što se uradilo nama i Famosu ove sezone. Mi smo se mjesec i po dana spremali za prvenstvo, za te prve utakmice i onda nam se one odlože i stave nam se u najgorem mogućem trenutku da se igraju. Famos je imao to prvo kolo protiv Radnika da igra, sigurno bi im bilo bolje da su igrali tada, a ne onu srijedu poslije Rudara iz Prijedora kada su već bili potrošeni, umorni. Tako i nama sada, umjesto da igramo u 2. kolu kada smo još svježi, bez povreda, kartona, nama stave da igramo između Krupe i Rudara, sa kartonima, povrijeđenim igračima, umorni. Nije u redu. Nije to nikakav alibi, niti ćemo mi tu nešto da se žalimo, ali nije u redu, nemamo svi iste uslove. 

Što se tiče konkretno teškog rasporeda pred Sokolovima, Slavija se već okrenula sljedećim utakmicama.

- Već smo neke utakmice narednih rivala gledali i analizirali. Znamo da su dobre ekipe, premijerligaške u prošloj sezoni. Dolaze nam u tri dana na naš stadion. Ostajemo bez Kaljića koji je dobio treći žuti karton, upitan je Mandić zbog povrede ruke protiv Krupe, na svu sreću izgleda da nije došlo do loma, pa bi on mogao zaigrati, od ranije smo bez Erića koji je slomio ruku, treba da skine gips ovih dana, ali nam se vraća Avdalović. Biće nekih pomjeranja u timu, ali iako nemamo širok roster, svaki od igrača koji konkuriše za tim je spreman da zauzme svoje mjesto kada treba i odradi to na najbolji način.  Ono što se najviše nadam jeste da će nas vremenski uslovi konačno pogledati i da konačno jednom neće biti kiše i nepogoda kada igramo kod kuće, da će teren biti u dobrom stanju i da će se moći igrati fudbal.

Foto/ Vasilije Marković

Slavija bilježi najbolji start sezone još od premijerligaške sezone 2008/2009, kada su Sokolovi u devet kola osvojili osamnaest bodova, s tim da sada imaju tek da odigraju tu devetu utakmicu i mogu nadmašiti taj učinak. Vjerovao je i sam Aleksandar Simić kada se ljetos vratio u svoju Slaviju da tim može dobro izgledati, ali vjeruje i da mogu još bolje od ovoga.

- Već sam negdje rekao da sam vjerovao u ovako nešto i da nisam vjerovao ne bih ni prihvatio da se vratim. Vidio sam da postoji dobar kvalitet, dobar rad u prethodnom vremenu i da je sad možda pravi trenutak da se to naplati. Mislim da oni još nisu oni što mogu i za očekivati je oscilacije u samoj igri. Drago nam je što igraju naša djeca, što dobro slušaju i to nas sokoli. Data je prilika mlađim igračima, i oni to na pravi način opravdavaju i zavrijeđuju pažnju. Pazite, mi u svakoj utakmici imamo barem 10 igrača do 21 godine, po tome smo jedna od najmlađih ekipa u ligi. Na treningu je još više mladosti. Trudićemo se naravno da ne oštetimo i naš omladinski pogon u svojim namjerama i ambicijama, ali kada god možemo da iskoristimo još neke igrače iz juniorske ekipe, posvetićemo se tome. Mislim da smo se u pravo vrijeme okrenuli ovoj strategiji. Ne radi se ovdje o jednoj generaciji, jer imate vi tu našu djecu, Mandića, Asentića, Bjeloša koji su iznad 21 godine, imate Popovića koji je naš iako je najstariji sa 33 godine. Mislim da to prvashodno donosi rezultate. Momci kvalitetno rade, imaju povjerenje kluba što je jako bitno, navijača koji se vraćaju, medija, svega. Nemaju pritisak, što je najbitnije, niko im ne nameće na leđa nepotreban pritisak. I na njima je samo da pokažu sve od sebe i tek će da pokažu najbolje. 

Mnogi će reći da je povratak Aleksandra Simića u Slaviju poslije nekoliko godina najveći dobitak kluba u ljetnom prelaznom roku. Ostala je Slavija bez nekoliko jako bitnih igrača ljetos, naročito u sredini terena, a stigli su neki još mlađi koji su tu uskočili. Sve to, Bojan Regoje kao glavni trener i Aleksandar Simić kao njegov prvi pomoćnik su uspjeli da ukomponuju. Nekada saigrači na terenu, veliki prijatelji, a sada saradnici u stručnom štabu. Priznaje Simić, saradnja nije lagana, ali je puna razumijevanja.

- Nije laka saradnja, vjerujte. Često nismo istog mišljenja, ali se uglavnom usaglasimo. Uvijek tražimo neki kompromis, uvijek razmislimo dva puta da nađemo neko rješenje i to dobro funkcioniše. O svemu se konsultujemo, dogovaramo, pripremamo. Stvarno, imam pravo da kažem sve što mislim, a isto tako i Bojan vrlo dobro radi svoj posao. Sve se pogodilo ove godine, dobra ekipa, dobra atmosfera. Vratila se neka pozitivna priča oko Slavije, a ovi momci su nagrađeni za svoj trud. To je prije svega njihova zasluga. I dok god su oni ovakvi, dok pošteno rade, trude se, neće biti problema.

Utakmica Slavija - Radnik igra se u srijedu od 15.30. 

 


Slavija 3 : 0 Famos
Sutjeska 0 : 6 Radnik
Tekstilac 2 : 1 Ljubić
Laktaši 4 : 0 Drina
Krupa 6 : 2 Željezničar
Kozara 1 : 1 Rudar Prijedor
Omarska 3 : 1 Sloboda (MG)
Modriča 4 : 2 Zvijezda 09
Sloboda (NG) 2 : 4 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 34 27 4 3 85
2 Zvijezda 09 34 20 9 5 69
3 Laktaši 34 22 3 9 69
4 Slavija 34 15 10 9 55
5 Sloboda (NG) 34 16 7 11 55
6 Rudar Prijedor 34 14 11 9 53
7 Radnik 34 15 8 11 53
8 Sutjeska 34 14 4 16 46
9 Kozara 34 12 7 15 43
10 Željezničar 34 12 7 15 43
11 Ljubić 34 13 2 19 41
12 Famos 34 12 4 18 40
13 Sloboda (MG) 34 11 7 16 40
14 Omarska 34 11 5 18 38
15 Drina 34 12 2 20 38
16 Modriča 34 10 3 21 33
17 Podrinje 34 8 7 19 31
18 Tekstilac 34 7 10 17 31