XS
SM
MD
LG

I deca zahvalna velikanu

MODRIČA – U Modriči će sutra i u sredu biti organizovan 12.Memorijal „Dr Milan Jelić“ koji će okupiti više kadetskih ekipa iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske. Milan Jelić, šesti predsednik Republike Srpske, te predsednik Fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH preminuo je iznenada 30.septembra 2007., u 52.godini života.

Nižu se godine bez 6.predsednika RS, bio je i predsednik FS RS i BiH, autoritet u svakom pogledu, a i ovaj svet napustio je na fudbalskom igralištu. Dr Milan Jelić čuva se u najlepšim sećanjima i uspomenama. Velikan i vitez života borbu protiv zaborava apsolutno je zaslužio. Nјegov sin, predsednik FK Modriča, organizatora ovogodišnjeg 12.Memorijala,Petar Jelić kaže da je porodica ganuta pažnjom i poštovanjem koje uživa Milan Jelić i 15 godina od iznenadne smrti. Sada i deca zahvaljuju velikom čoveku.

„Ovo je 12.Memorijal ’Dr Milan Jelić’, imamo iskustva u organizaciji i sve je spremno. Ove godine, učešće će uzeti klubovi iz Krupe, Dervente, Banjaluke, Etno sela, pa iz Gradačca, Gračanice, Velež iz Mostara, naše komšije iz Doboja, Polet iz Broda, dragi Crvena zvezda i OFK Beograd, Petrika iz Novog Sada, Marsonija iz Slavonskog Broda i domaća Modriča. Zbog gustog rasporeda i obaveza u brojnim reprezentativnim selekcijama, Borac iz Banjaluke i Sarajevo poslali su nam pismo izvinjenja što ne mogu doći, ali nas i podržavaju u svemu. Branilac trofeja je OFK Beograd. Sve u svemu, bićemo na nivou velikog događaja“, rekao je Petar Jelić.

U najkraćem, biće ovo samit mladosti, sporta i sećanja na Dr Milana Jelića.

Velikana svakog vremena…