XS
SM
MD
LG

Fudbalska trabunjanja političkog Sarajeva

I dok većina srpskih političara, pa i hrvatski ćute o eventualnoj utakmici Rusija – BiH, (izuzev Milorada Dodika) iz Sarajeva je javljaju tamošnji akteri političke scene. To su komentarisali Fahro Radončić i Željko Komšić, a prenio je Sportski žurnal:

Fahrudin Radončić, vlasnik “Dnevnog avaza” i prvi čovek Stranke za bolju budućnost BiH je  o Nedavnoj poseti  Milorada Dodika Kremlju, a bilo je  razgovora o utakmici Rusija – BiH, je nelibeći se rekao:

– Uzaludno Milorad Dodik pokušava da uplaši bosanskohercegovačke patriote svojim marionetskim trčanjem kod Vladimira Putina. Prošli smo najtežu agresiju, pokazali smo da se znamo odbraniti i sačuvati BiH. Džaba je Dodik obećao Putinu da će se igrati fudbalska utakmica između naše zemlje i Rusije, jer sam potpuno siguran da naši reprezentativci neće hteti da izađu na teren s onima koji su izvršili agresiju na jednu evropsku zemlju i čine najteže ratne zločine. Među našim fudbalerima ima dosta onih čiji su roditelji i najbliže porodice osetili strašne ratne posledice i siguran sam da je Dodik kod Putina svirao praznu frulu.

Da je sve dobilo „debelu” političku pozadinu govore i reči Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH koji je izabran muslimanskim glasovima u ovo telo.

– Naš Vlatko Glavaš je i Hrvat i katolik, i niko mu to nije osporavao dok nije zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa su mu to onda osporavali i porodici i prijateljima. Danas Vlatko ne može da priđe blizu Fudbalskom savezu, iako je bio kapiten, zato što navodno nije dobar Hrvat, zato što ga ne gura HDZ. Po nama i Vlatko, i Sergej Barbarez i svi ti ljudi koji su ginuli u tome dresu trebaju da budu u tom Savezu a ne ovi „indijanci” koji nam svaljuju pola sveta zato što su zamislili da pomognu Putinu da se odigra utakmica sa Rusijom pred sam početak Svetskog prvenstva, i to nam govori šta se desi kada imamo 2:1 protiv BiH, plus koji domaći izdajnik – rekao je Komšić, čiji je Glavaš stranački predstavnik.

Zanimljivo je da je od 2011. do 2021. Fudbalskim savezom BiH vladao Elvedin Begić i nikada mu nije „palo na pamet” da u Savezu angažuje Glavaša i Barbareza. Zašto?