Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Novi ski liftovi na Jahorini

Dejan Ljevnaić

 Infrastrukturne projekte, 30.9, na izlazu staze Prače, sa ponosom je predstavio direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevanić, i izjavio:

„U predstojeću zimsku sezonu ulazimo sa 2 nova lifta – u pitanju su novi ski lift tanjir „Oštra glava“ za najmlađe skijaše na stazi Trnovo, dužine 120 metara i novi ski lift sidro „Prača“, na istoimenoj stazi, dužine čak 900 metara. Skijaše ćemo u zimskoj sezoni 2022/2023 dočekati i sa novim stazama i veznim putevima, ali i sa 3,5 novih kilometara osvetljenih staza za noćno skijanje, koje su u potpunosti osvetljene po FIS standardima. Ne smem izostaviti ni novu stazu za sankanje na stazi 7, dužine 700 metara, kao ni novi „snowboard“ park na stazi Trnovo, površine 3.000 kvadratnih metara, opremljen preprekama i skakaonicama za izvođenje najzabavnijih trikova na snijegu. Kao i uvek, deca su nam prioritet, pa ćemo obogatiti poligone za obuku sa novim trakama i dodacima za što brže i bezbednije prve korake na skijama ili snowboardu, a deci sa područja opština grada Istočnog Sarajeva omogućiti besplatno skijanje. Jahorina će kao i do sada biti sinonim za dobar provod i dobru zabavu, pa ćemo tako pored velikih koncerata imati i stalne žurke na otvorenom u našem novoizgrađenom delu Olimpijskog bara. Zima je već pokucala na vrata, mi smo spremni i željno očekujemo da otvorimo vrata svim posetiocima.”.

O neizmjernoj podršci i nezamjenjivoj ulozi srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ostvarivanju ovakvih, istorijskih rezultata, direktor Olimpijskog centra Jahorina govori sa posebnom pažnjom:

Lično smatram da je Milorad Dodik bio veliki podstrek na našem putu uspeha i moje mišljenje je da državu treba da vode ljudi za koje sigurno znamo da su autori i realizatori onoga što su najvažnija ostvarenja savremenog razvoja Republike Srpske. Najbolji narod živi u Republici Srpskoj i zaslužuje najbolje, a to je Milorad Dodik.