Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Gradski derbi u Bijeljini, Sokolice u Trebinju, Obudovljanke u Nevesinju

Velež, Nevesinje

U odbojkaškom šampionatu Republike Srpske u konkurenciji seniorki na rasporedu su mečevi trećeg kola, a kolo će obilježiti susret u Bijeljini.

U gradskom derbiju snagu će odmjeriti odbojkašice Radnika i Libera. Izabranice Bojana Kvrgića sjajno su ušle u prvenstvo uknjižile su dvije pobjede. Posle poraza na premijeri u Trebinju ekipa Radnika u vikendu iza nas slavila je u Foči te i jedni i drugi u dobroj atmosveri očekuju grasdski derbi, najavljuju veliku borbu, vjeruju u svoje snage i nadaju se najboljem.

Zanimljiv meč se očekuje i u Trebinju u nadmetanju Leotara i Slavije. Nakon slavlja na otvaranju sezone u susretu sa Radnikom "Leo" se okliznuo u prošlom kolu u Bijeljini te izabranice Miša Pešića traže put da se vrate na pobjednički kolosjek. Neće biti lako, pulenke Kristine Vuce sve će učiniti da prekinu seriju od dva vezana poraza te slijedi zanimljiva odbojkaška predstava.

Posle dvije maksimalne pobjede"Inovatorke" sa liderske pozicije dočekuju poslednjeplasirane Fočanke i sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Sokočanke na krilima triumfa prošlog vikenda u komšijskom derbiju nad "Sokolicama" dočekuju ekipu iz Ljubinja sa ambicijama da nastave pobjedničkju seriju. Ekipa iz Grada odbojke putuju na Sokolac sa željom da iznenade domaćina i dođu do prvog slavlja, a ko bude uložio više energije i želje za pobjedom biće bliži triumfu.

Lijepa odbojkaška predstava očekuje se i u susretu u Nevesinju između Veleža i Crvene Zvijezde iz Obudovca. U Nevesinju se niko ne naigra te smo ulogu favorita namjenili domaćinu, ali nije se jednom dogodilo da se favorit i oklizne, a Obudovljanke žele da se to baš desi u dvorani "Nevesinjki" te slijedi zanimljiva odbojkaška predstava.

Utakmica u Banjoj Luci na rasporedu je u subotu, a mečevi u Nevesinju, Sokocu, Trebinju i u Bijeljini na programu su u nedelju, a komšijski derbi u Zvorniku između Drine i Bratunca je odložen.

OS Republike Srpske
Parovi 3. kolo / seniorke

Subota 8. oktobar
OK "Inova" - OK "Maglić" 15,00

Nedelja 9. oktobar
OK "Velež" - ŽOK "Crvena Zijezda" 18,00
OK "Glasinac" - OK "Ljubinje Bankom" 14,00
ŽOK "Leotar" - OK "Slavija" 15,00
ŽOK "Radnik" - OK "Libero" 14,00

OK "Drina" - ŽOK "Bratunac" / ODLOŽENO

 


Maglić : Bratunac
Crvena zvijezda : Ljubinje Bankom
Inova : Slavija
Velež : Libero
Drina : Radnik
Glasinac : ŽOK Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Inova 9 9 0 26
2 Radnik 9 7 2 20
3 Libero 9 7 2 17
4 Drina 9 6 3 17
5 Crvena zvijezda 9 4 5 15
6 Slavija 9 4 5 13
7 Glasinac 9 4 5 12
8 Velež 9 4 5 10
9 ŽOK Leotar 9 4 5 10
10 Bratunac 9 2 7 8
11 Maglić 9 2 7 8
12 Ljubinje Bankom 9 1 8 6