XS
SM
MD
LG

Prezadovoljni Milojević

Šef stručnog štaba našeg tima Miloš Milojević je izneo utiske posle ostvarene ubedljive pobede (4:1) nad ekipom Ferencvaroša u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope. 

- Prezadovoljan sam rezultatom, ali više načinom na koji smo dobili utakmicu, odnosom igrača , zalaganjem i čvrstinom koju smo imali kao tim do poslednjeg minuta u svim fazama igre. Čovek sam koji teži savršenstvu i mislim da imamo još prostora za napredak, ali nam za to treba i više vremena, ovakvih jakih utakmica, kao i isti odnos igrača kao što su ga imali večeras. Dobiti jedan dobar Ferencvaroš koji je pre ovog kola bio lider u grupi sa 4:1 je zasluga igrača, nemam šta da dodam, čestitam im i želim da ovo bude zamajac za nešto što tek treba da uradimo – istakao je Miloš Milojević. 

Govorio je šef stručnog štaba Crvene zvezde i o izdanju desnog beka našeg tima Marka Gobeljića. 

- Ne mogu sada da odlučim šta će biti za deset utakmica. Naš desni bek je Gobeljić. Kada mnogi nisu verovali u njega ja jesam. On je neko ko je dao gol Bufonu i ima kvalitet, ali kada vi njemu kažete sto puta da nema pojma on u to poveruje. Ima fizičke predispozicije koje su za evropski nivo, treba mu samopouzdanja kao i svima. Večeras je odigrao dobru utakmicu, sa druge strane znam Crvenu zvezdu i Srbiju, jedna utakmica ne znači ništa. Sledi Spartak i treba da ponovi istu igru. Njegova priroda je ta, da mu više odgovara kada ima prostora. U Evropi igramo protiv ekipa koje takođe hoće da igraju fudbal. To je nešto gde postoji disbalans između Srbije i Evrope. Znam tačno šta on  može, a može i više od ovoga. Večeras je odigrao perfektnu utakmicu. 

Osvrnuo se Milojević i na ovacije upućene Gobeljiću i Kataiju. 

- Na osnovu ovog večeras vidim promenu u atmosferi. Bitno je da se to nastavi i da postoji određena kultura navijanja, da igrači ne osete da je svaka utakmica na „život i smrt“, jer neće pružati ovakve igre. Dosta je što ih ja kritikujem kao trener u svlačionici, tako da mogu da ih poštede verni navijači koji dođu da uživaju. Mislim da su igrači zalaganjem i odnosom zaslužili da se skandira, a ne da se zviždi. To je nešto što im stalno govorim, odnos i zalaganje je nešto što morate uvek da ponesete, a da li će biti dobar pas i da li ćemo promašiti penal je nešto što nećemo, ali se desi. To je fudbal, samo taj stav, odnos, zalaganje, energija jenešto što svaki navijač Zvezde hoće i mi to moramo da pružimo. Večeras smo pružili i zaslužili ovacije, neka poštede momke zvižduka, da bi oni mogli da ih učine ponosnim. 

Istakao je strateg crveno-belih da je svestan pritiska.

- Naviknut sam da idem od utakmice do utakmice. Ne mogu da kažem da su mi sve stvari uvek spakovane i da se ne raspakujem, ali sam uvek spreman. Nisam nijednog trenutka razmišljao o ostavci. Razmižljam o činjenici da je potrebnod a uložimo neki rad, trud, da budemo pošteni prema sebi, navijačima, klubu i da će iz toga doći rezulta.  Svi hoćemo, pre svega ja da to bude danas za juče, ali to nije uvek moguće. Nisam neko ko će posle ove pobede da pomisli da smo šampioni sveta, jer nismo, to je samo jedna utakmica, momci neka slave večeras, sutra je trening. Poštujem i Spartak, a priprema će biti ista kao i za Ferencvaroš, nema tu razlike, to je fudbal, Zvezda. Milion puta su i treneri pre mene ponovili da nema minulog rada, odmah se okrećemo sledećoj utakmici. 

Odgovorio je šef stručnog štaba našeg tima i na pitanje koje se ticalo stanja na tabeli. 

- Imamo tri utakmice, iz koje možemo da uzmemo devet bodova, što je naša želja. Pre nam je bila želja da uzmemo svih 18. Treba da budemo umereni u svemum, na zemlji, da odigramo istu utakmicu protiv Ferencvaroša. Igramo na gostujućem terenu, ali kao što je bila korektna publika ovde večeras, verujem da će biti i u Mađarskoj. Želimo uvek da igramo pred punim stadionom, siguran sam da će u Budimpešti biti i naših navijača. Više karata su mi tražili za utakmicu tamo nego ovde. Mislim da će biti ako ne 50:50, onda 35:65 kada su u pitanju navijači za njih. Držimo sve u svojim rukama, želimo uvek da sve bude u našim rukama, mnogo je teško kada zavisite od drugih. Imamo još devet bodova, idemo iz utakmice u utakmicu i pozitivni smo u razmišljanju da možemo sve tri da dobijemo. 

Govorio je Milojević i o izostanku Bukarija, koji nije bio u protokolu za duel sa ekipom iz Mađarske. 

- Ista situacija kao i sa Milunovićem, rekao sam pre utakmice poštujem i cenim Milunovića i Bukarija. Siguran sam da je neko ko je sto posto spreman, uvek bolji je od nekog ko je za koji procenat manje spreman. Ako hoćemo da igramo brz i energičan fudbal, onda nam trebaju igrači koji neće razmišljati da li da idu u maksimalan sprint ili ne, nego će ići. Milun nam treba i Bukari, ali kada su na sto posto svojih mogućnosti. Odlučili smo da je bolje da odmore još dva do tri dana do Spartaka, nego da rizikujemo da ih izgubimo za preostale utakmice koje imamo do 13. novembra. 

Podvukao je paralelu Zvezdin strateg između utakmice protiv Monaka i Ferencvaroša. 

-Nije teško spremiti igrače za Evropu, jer su motivisani, hoće da igraju. Razlika između ovog meča i duela protiv Monaka je što smo bili efikasni, davali golove i to napravi razliku na kraju. Mislim da smo iz par prilika koje smo imali protiv Monaka postigli golove, da bi ista situacija bila. Nije bilo teško, to su momci koji su profesionalci, oni znaju šta zanči i Zvezdi Evropa i Evropa Zvezdi. Odreagovali su dobro, nisam im utakmicu predstavljao kao da je ona za biti ili ne biti, nego sam njih više rasteretio, a pritisak prebacio na sebe. Predstavio sam im meč kao utakmicu u kojoj treba da igramo fudbal, pokažemo šta znamo, tako je i bilo. 

Istakao je Milojević da revanš protiv Ferencvaroša dolazi u pravom momentu za crveno-bele. 

- Mislim da je dobro uvek kada se pobeđuje, pobede leče sve. Do tad treba biti na zemlji, imamo utakmicu u nedelju koja nam je jako bitna. To nam je prvi cilj i mislim da ćemo ponoviti dobru partiju protiv Ferencvaroša kada za to dođe vreme. Lakše je raditi i podizati nivo igre kada se dobija, igrači samim tim više veruju u to što se radi. 

Poručio je Milojević da je utakmica protiv Ferencvaroša crveno-belima donela osim tri boda još nekoliko bitnih stvari.  

- Samopouzdanje, veru i neko jedinstvo ekipe, kada smo svi zajedno da možemo baš puno toga

mao je šef struučnog štaba našeg tima i poruku za navijače.

- Želeo bih da se zahvalim navijačima koji su došli, iako smo priželjkivali punu Marakanu. Bili su pozitivni, lojalni i podržavaju klub i kada je drbro, ali i kada je teško. To je nešto što nam treba, pre svega igračima. Igrači su osetili tu zajedničku energiju i preneli na igru. Voleo bih da bude punija Marakana, ali kažem opet da je najbitnije da svi koji dođu osećaju i vide da momci rade, daju sve od sebe postignu dobar rezultat i da to isprate podrškom i pravim odnosom prema njima – zaključio je Milojević.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20