XS
SM
MD
LG

Brazil pao za 81 minut

Libero odbojkaške reprezentacije Srbije Teodora Pušić konstatovala je večeras da je naša selekcija zgazila Brazil u finalu Svetskog prvenstva.

Izabranice selektora Danijelea Santarelija slavile su 3:0 u finalu i drugi put u istoriji postale vladarke planete, a Pušićeva je izabrana u idealni tim turnira uz Bojanu Drču i Tijanu Bošković, koja je i MVP turnira.

„Dva puta smo igrali i dva puta izgubili ove godine, ali sada kada je bilo najvažnije smo pobedili, u finalu i to na kakav način, kao što su one dobile Italiju u polufinalu, tako smo mi njih večeras zgazili. To je taj izraz, još ubedljivije, devojke su igrale fenomenalno, svako je doprineo, preponosna sam na ove devojke, ostvarili smo i ponovili uspeh iz 2018.godine”, rekla je Teodora Pušić.

Sara Lozo osvojila je prvu medalju na velikim takmičenjima.

„Ja sam prepuna utisaka, nisam svesna da smo napravili ovakav uspeh i da je ovo prvo moje veliko takmičenje i da sam započela sa zlatnom medaljom. Imali smo odličnu pripremu, svaki detalj smo fantastično odradile, Brazil je poveo u oba seta, ali smo uspeli da prelomimo u našu korist, u trećem setu je presudila veća želja i motiv, nismo htele da im damo ovu šansu, pohvale za našu Tijanu Bošković koju nisu mogle da zaustave. Ne, nije bilo straha, nismo ni gledale u rezultat, išle smo poen po poen i dobile smo svaki set”, rekla je Sara Lozo.