XS
SM
MD
LG

Saznajemo: “Zmajevi” ne igraju do marta 2023. godine

Fudbalski tim BiH

Fudbalska reprezentacija BiH do kraja 2022. godine neće odigrati više nijednu utakmicu, saznaje naš portal.
Prijateljski susret sa Rusijom koji treba da se odigra 19. novembra u Sankt Peterburgu, a za koji je glasao Odbor za hitna pitanja FS BiH, biće, po svemu sudeći, otkazan zbog velikog političkog pritiska iz federalnog Sarajeva, ali i svih negativnih konotacija koje su se dogodile od 9. septembra kada je ovaj duel zvanično i dogovoren. Zbog svega ovoga Fudbalski savez Rusije je za 17. novembar dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Tadžikistana.

 


U ponedjeljak, 31. oktobra održaće se tematska sjednica Izvršnog odbora FS BiH poslije koje će ova odluka, najvjerovatnije, biti saopštena. 
Takođe, saznali smo da “Zmajevi” neće ukrstiti koplja ni sa reprezentacijom Maroka u Dubaiju, učesnikom Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje 20. novembra, iako su Marokanci željeli za protivnika jednu balkansku reprezentaciju obzirom da se u mondijalskoj grupi nalaze sa zvaničnim vicešampionom svijeta Hrvatskom. S Marokancima plasman na SP izborio je Vahidin Halilhodžić, koji ih neće voditi u Kataru zbog sukoba sa glavnim “zvijezdama” reprezentacije.
To praktično znači da “Zmajevi” do marta 2023. godine neće odigrati nijednu utakmicu, a tada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njamačkoj 2024. godine koje će BiH otvoriti domaćom utakmicom protiv Islanda 23. marta.
Još uvijek je neizvjesno da li će bugarski stručnjak Ivajlo Petev ostati na klupi fudbalskog tima BiH jer mu 27. januara 2023. godine ističe dvogodišnji ugovor.