XS
SM
MD
LG

Članovi KBS Balkan Konjic Edina Halilović i Harun Sinanović obećavaju medalje

Sada već standardni reprezentativci BiH iz Konjica Edina Halilović i Harun Sinanović će nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Članovi Kluba borilačkih sportova „Balkan“ Konjic su pred nastup na Evropskom prvenstvu u Antaliji  kazali:

 „Velika nam je čast i ponosni smo što je KBS „Balkan“ izrodio standardne reprezentativce. Sretni smo što Grad Konjic ima čak tri reprzentativca u kikboksu(Džan Ždrale, juniorski reprezentativac) i jako ponosni jer je to znak da mi u klubu radimo dobar posao. Urađene su jako kvalitetne pripreme za ovo takmičenje koje su trajale više od dva mjeseca.

 Edina i Harun su u jako dobroj fizičkoj i psihičkoj spremi i nadamo se i očekujemo rezultate koji će nas obradovati. Edina će nastupiti u kategoriji – 52kg, disciplina lou kik, dok će Harun nastupiti apsolutnoj kategoriji , to jest, super teškoj kategoriji + 91kg, isto disciplina lou kik. Oba naša predstavnika nalaze se u grupama sa još šest takmičara „.

Trener Asmar Imamović :

„ Edina i Harun su spremni, idemo ostaviti srce u ringu i u naš Konjic i BiH AbDA vratiti se sa medaljama . Želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremama i u našem odlasku na Evropsko prvenstvo. u Antaliju .