Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Predstavljena ponuda Jahorine u Ljubljani

Juče, 14.11, u Ljubljani je potpisan sporazum o saradnji između Olimpijskog centra Jahorina i skijaških centara Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, kojim se spajaju svoje skijaše, korisnike sezonskih skijaških karata. Na konferenciji za medije, nakon koje je uslijedilo svečano potpisivanje sporazuma, govorili su direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, i potpredsjednik Udruženja slovenačkih žičara – GIZ, Janez Janša.

Medijima i prisutnim predstavnicima institucija, turističkih agencija i počasnim gostima direktor Olimpijskog centra Jahorina tom prilikom rekao je:

 „Na moje veliko zadovoljstvo i veliku radost, danas smo potpisali sporazum o saradnji našeg Društva i skijaških centara Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno. Zajednički potpisujemo Ugovor koji omogućava vlasnicima pomenutih skijaških karata Mariborskog Pohorja, Rogla, Goltea, Krvaveca, Starog Vrha, Vogela, Kranjske Gore, Kanina i Cerkna, i vlasnicima sezonskih ski karata kupljenih za Olimpijski Centar Jahorina, vaučer koji im daje pravo na izdavanje karte za tri uzastopna dana besplatnog skijanja. Time će vlasnik sezonske skijaške karte kupljene za pomenute slovenačke skijaške centre moći besplatno skijati tokom tri uzastopna dana u Olimpijskom Centru Jahorina, odnosno vlasnik sezonske skijaške karte kupljene za Olimpijski centar Jahorina će ostvariti pravo na tri uzastopna dana besplatnog skijanja u skijaškim centrima u Sloveniji", i dodao: „Potpisivanje ovog Ugovora samo je još jedan od koraka ka ostvarenju moje vizije "1 ski pass za sve ex Yu ski centre", ali i odličan recept koji prepisujemo od najpoznatijih ski centara u Evropi i svijetu. Treba da ponudimo skijašima komfor, koji im ovaj model garantuje. Idejom kao što je ova spajamo ne samo ski centre i ljude koji vole skijanje, nego i učimo jedni od drugih, implementirajući nove ideje i projekte koji će svim našim posjetiocima pružiti magično zimovanje."

Potpredsjednik Udruženja slovenačkih žičara – GIZ, Janez Janša, izrazio je radost zbog sklapanja ove saradnje:

 "Veliko zadovoljstvo osjećam na današnjem događaju što kao potpredsjednik Udruženja slovenačkih žičara – GIZ potpisujem sporazum o saradnji koji će za slovenačke, ali i jahorinske skijaše biti veliki korak ka budućnosti. Poznajem Dejana još od vremena kada je upravljao Kopaonikom, i pored svih projekata koje smo u našem dugogodišnjem iskustvu u skijaškom biznisu uspješno realizovali, ovo je jedan od onih koji mi pričinjava veliku čast. Siguran sam da će skijaši korisnici sezonskih skijaških karata skijaških centara Slovenije beskrajno uživati na Jahorini, i da ćemo jahorinske skijaše prelijepo ugostiti na stazama naših skijališta".

Današnji događaj u Ljubljani obilježila je i promocija nove zimske sezone na Jahorine, povodom koje je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, izjavio: 

„Od početka još jedne, fantastične i, sigurni smo, istorijske skijaške sezone na Jahorini dijeli nas nešto više od 15 dana. Isto toliko nas dijeli i od tradicionalnog, vrhunskog noćnog provoda rezervisanog za sam početak nove zimske sezone - neprevaziđenu zimsku zabavu organizujemo za vrijeme zvaničnog otvorenja sezone, tzv. "Jahorina Ski Opening"-a, koji je zakazan za period od 1. do 4. decembra, u sklopu kojeg će beskrajno uživati ne samo ljubitelji sjajnog noćnog provoda, no i ljubitelji fenomenalnog skijanja. U čarolijama ovog zimskog sporta uživaće skijaši i borderi koji će svoje karte u pomenutom periodu kupiti po 50% jeftinijoj cijeni, koja će se odnositi na sve poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne ski karte, kao i ski karte za noćno skijanje, kupljene i iskorištene od 1. do 4. decembra. Kupovinom četverodnevne ski karte tokom "Jahorina Ski Opening"-a cijena ski dana za skijaše iznosiće samo nešto više od 23 KM, što je zaista sjajna ponuda", i dodao: „U večernjim satima u pomenutom periodu, planinsku atmosferu do usijanja dovešće Prljavo Kazalište, Marija Šerifović i Željko Joksimović. Cjelokupan muzički spektakl zagrijaće Zli Pevač 1.12. u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, dok će u koncertnom šatoru na kaskadnom parkingu, u neposrednoj blizini staze Poljice, 2.12. nastupiti Prljavo Kazalište, 3.12, Marija Šerifović, te 4.12, Željko Joksimović".

Još jedan od razloga današnjeg okupljanja bilo je i predstavljanje jedinstvenog, luksuznog skijaškog časopisa „SkiYu", koji su prisutni radosno zgrabili u želji da saznaju više. Isti, prema riječima direktora Olimpijskog centra predstavlja svojevrstan skijaški vodič za narednu zimsku sezonu. Časopis je kreiran na osnovu njegovog ogromnog znanja i 15-ogodišnjeg iskustva u poslu rukovođenja i kreiranja ski centara, te pružanja konsultantskih usluga za ski centre u regionu, kao i 30 godina izdavačke istorije kompanije Color Media Communication, na čelu sa Robertom Čobanom, koji je sa Olimpijskim centrom Jahorina napravio još jednu sjajnu ExYu priču.

 „Uvjeren sam da ćete uživati u svemu što vas očekuje na ovom, 200 stranica dugačkom, skijaškom putovanju. Isti se na kioscima širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije našao od 1. oktobra 2022. godine, a na kioscima u Hrvatskoj od 8.11, a već sada dobijamo sjajne povratne informacije, koje će nam mnogo mnogo značiti za pripremu sljedećeg izdanja koje već sada možemo najaviti za narednu jesen", završne su riječi direktora Olimpijskog centra Jahorina, koji se još jednom zahvalio svim prisutnima.

Konferenciji za medije prethodila je i promocija jahorinskih noviteta u Ulici Stritarjeva, u centru prelijepe Ljubljane.