XS
SM
MD
LG

Zaustaviti divlju gradnju na Jahorini

Nedeljko Elek

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek izjavio je danas da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao da će zajedno zaustaviti divlju gradnju na Jahorini.

Elek je istakao da za Jahorinu vlada ogromno interesovanje, da ne postoji nijedna firma iz regiona koja se bavi građevinom, a da nije došla na planinu, ali je ukazao da ova olimpijska ljepotica živi od skijanja, ne od gradnje.

- Sada smo na slatkim mukama da biramo koji će investitori doći, pa moramo izabrati one koji ulažu u velike hotele, spa-centre, sportske sadržaje, konferencijske sale, a ne da dozvolimo da čovjek napravi apartman, uzme ekstra profit i odnese u drugu zemlju, a nama ostavi problem - izjavio je Elek novinarima nakon sastanka rukovodstva Olimpijskog centra sa predsjednikom Dodikom.

On je istakao da su ovo regionalno čudo napravili uz pomoć Vlade Republike Srpske i Dodika za kojeg je rekao da je Jahorina njegovo "životno djelo".

Prema njegovim riječima, važno je povezati Jahorinu sa Andrićgradom i Mećavnikom sa Zlatibora jer je to je krucijalni projekat kroz međudržavnu saradnju Republike Srpske i Srbije, koji će biti žila kucavica ovog regiona sa milion turista godišnje.

Elek je zahvalio svima koji su učestvovali u projektima na Jahorini, od institucija Srpske, grada Istočno Sarajevo, do lokalnih samouprava, ističući da svi mogu biti ponosni na ono što će ove zime biti na planini.