XS
SM
MD
LG

Fudbalom do bolje insfrastrukture

Ustanova Sportska dvorana Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuje različite sportske i zabavne sadržaje tokom godine za Konjičane i goste koji naročiti u ljetnim mjesecima privuku veliku pažnju i budu veoma dobro posjećeni.

Nakon organizovanih turnira u Konjicu „Tri kornera penala“ , „Podorašac „ i „Pržice'' ovih dana u pripremi je nova aktivnost za koju vlada veliki interes zbog načina organizovanja i nagradnog fonda.

Riječ je o Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu čiji je cilj afirmacija sporta, sportskih aktivnosti uz isključivo učešće domaćih igrača koji će se boriti za svoju mjesnu zajednicu bez mogućnosti dovođenja igrača iz drugih sredina.

„Nakon što su se stekli uslovi za održavanje ove zanimljive sportske prilike za druženje Konjičana svih generacija u zimskim mjesecima, krenuli smo u proces prijava ekipe za Turnir Mjesnih zajednica u malom fudbalu . Ono što je njegova karakteristika jeste da će pobjednička ekipa  obezbijediti za Mjesnu zajednicu novčana sredstva koja će biti uložena u infrastrukturu, konkretno u objekte koji će omogućavati kvalitetniji život , bavljenje sportom, rekreaciju, obrazovanje, za što će Grad Konjic izdvojitu 100 000 KM , što je posebno privlačno za sve ekipe“, riječi su direktora Ustanove Sportska dvorana Konjic, koji je naglasio kako će svi zainteresovani Konjičani moći pratiti utakmice, biti uz svoju ekipu i srcem bodriti igrače na terenu.

„Mislim da je ovo jedna zaista sjajna prilika za sve građane, prije svega za druženje, rekreaciju tokom zime, a potom i za svojevrsni festival malog fudbala, razvijanje zajedništva i promovisanje sportskih vrijednosti, zato sam zahvalan generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu što u svojim aktivnostima prepoznaje potrebe građana i nastoji omogućiti ugodne trenutke za život i rekreativne aktivnost „ kazao je Elezović, te je pozvao ekipe da se prijave za učešče na ovom turniru.

„Mjesna zajednica Trešanica već je održala sastanak i formirala ekipu koja sa nestrpljenjem očekuje početak turnira. Nadamo se da će ovo biti zanimljivo sportsko druženje koje će imati svoju publiku, zato pozivam sve Mjesne zajednice da budu dio turnira koji je namijenjen svim generacijama“, riječi su Mensura Muhibića, predsjednika Mjesne zajednice Trešanica.

Turnir počinje 6. Januara 2023. godine u Sportskoj dvorani . Prijave ekipe  mogu se izvršiti svakim danom u Sportskoj dvorani. Uslov za prijavu ekipe je taj da svi igrači trebaju biti punoljetni i da imaju mjesto prebivališta u mjesnoj zajednici za koju igraju (cips). Nagrada u iznosu od 100 000 KM će se realizovati u skladu sa propozicijama turnira, to jest sredstva će biti uložena u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici u dogovoru sa generalnim pokroviteljstvom.