XS
SM
MD
LG

Finalni dan na Božićnom turniru u Istočnom Novom Sarajevu: Caffe Izlog-Sky ili Opština Trnovo?

Opština Trnovo/ FOTO Vaske

Ekipe Caffe Izlog-Sky i Opština Trnovo igraće večeras u finalu prvog Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu.

Poslije dvanaest takmičarskih dana saznaćemo koja će ekipa imati tu čast i privilegiju da ostane upisana kao osvajač prvog Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu, koji će narednih godina prerasti u jednu lijepu tradiciju.

Caffe Izlog-Sky je došao sa maksimalnim učinkom do finala. U grupnoj fazi su savladali upravo Opštinu Trnovo, KMF Jahorina 2 i Al Hana apoteke, zatim su u osmini finala bili bolji ponovo od KMF Jahorine 2, pa u četvrtfinalu od Litena i na kraju u polufinalu od ekipa Godra.

Sa druge strane, Opština Trnovo koja je bila u najjačoj grupi na turniru uspjela je kao drugoplasirana iza Caffe Izlog Skya, koji je u grupnoj fazi slavio pobjedu 3:0. U nastavku turnira Opština Trnovo je savladala Jahorinu 2, a onda i Sen Su-Apoteka Al Hana, da bi u osmini finala poslije boljeg izvođenja šesteraca savladali BUM Bijeljina. Četvrtfinale im je donijelo Caffe Kofein i još jednu pobjedu nakon šesteraca, da bi sinoć u polufinalu savladali Mačak Limogradnju ubjedjivo 8:2. 

Za jednu utakmicu protiv ekipe koja je do sada najviše pokazala na turniru Opština Trnovo je iskusnija. Vidjećemo da li će ovaj put imati rješenje za napade protivnika ili će kao i u prvom meču ekipa iz Srbije uz pomoć Đorđa Ćehe kontrolisati meč i ostvariti pobjedu.

Caffe Izlog-Sky/ FOTO Vaske

Finalni meč igra se od 20 sati. 

Od 19 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto gdje će igrati Godra i Mačak limogradnja. Dosta je pokazala ekipa koja je tokom turnira održavala sjećanje na Dragana Dragovića, ali pored Caffe Izlog-Skyja u polufinalu nisu mogli i idu u borbu za utješnu nagradu. Iako će biti bez Ljubiše Berjana koji je zaradio drugi žuti karton u polufinalu, ostatak ekipe je pred domaćom publikom koja ih je zdušno podržavala tokom turnira favorit.

Prije seniora, na teren danas izlaze i dječaci 2011. godište koji završavaju mini turnir, a tu je i jedna prijateljska utakmica dječaka 2015. godište.

Raspored, 13.01.2023.

17.30 Djeca 2011. godište: FK Famos - FK Olimp

18.00 Djeca 2011. godište: Tempo-Tango

18.30 Djeca 2015.godište: Tempo-Tango

19.00 SENIORI ZA TREĆE MJESTO: Godra- Mačak limogradnja

20.00 FINALE: Caffe Izlog-Sky - Opština Trnovo