XS
SM
MD
LG

Ako se struka pita, onda Nemanja Vidić

Nemanja Vidić - foto: skysports.com

To više nije tajna. Generalno gledano, Srbija nije ispunila očekivanja na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022., ma koliko se odgovorni pojedinci, učesnici i kreatori javnog mnjenja, bezuspešno, trudili da nam objasne da je bilo dovoljno, samo to, što smo bili učesnici. Tačka.

Specifičnost podneblja kojem pripadamo, po navici, daje za pravo da, ponekad, potretišemo i ocenjujemo i one veće od sebe, što je, naročito kad je fudbal u pitanju i razumljivo. Ne mora se uvek biti najbolji kuvar, da bi uočili, koji je ručak zagoreo, a koji miriše. Srbija je u kvalifikacijama za odlazak u Katar bila jedna, a u Kataru druga ekipa. Tačka.

U periodu koji dolazi, fudbalsku Srbiju, marta meseca, očekuju najpre kadrovski, a potom i novi takmičarski izazovi. Biranje predsednika FSS i početak evropskih kvalifikacija.

U medijima se za predsednika FSS sve više i više ističe ime Nemanje Vidića, kao jednog od kandidata, a što se struke i naroda tiče, Nemanja Vidić treba da bude i jeste jedini kandidat, aklamativno izabran, jer kroz istoriju srpskog fudbala njegovo ime huči poput tornada, a eho trajno odzvanja. Utemeljenost dokaza je u samom pomenu njegovog imena. I zato ako se struka pita, Nemanja Vidić, za predsednika FSS. Dostojan funkcije.

Autor: Svetozar Čiča