XS
SM
MD
LG

Gajičić: Oprosti Srbijo, odluka za "Trku oko Kosova" je stav pojedinaca

Saša Gajičić

Najbolji srpski biciklista svih vremena Saša Gajičić razočaran je poslednjim dešavanjima u Biciklističkom savezu Srbije, a naročito odlukom čelnika ovog saveza da u pretkalendar za 2023. godinu uvrste „Trku oko Kosova“.

 

On ne može da veruje da u trenucima kada je situacija u južnoj Srpskoj pokrajini toliko zategnuta neko može da uradi ovako nešto.

Da stvar bude gora, dopušteno je da trku organizuje Biciklistički savez samoproglašene republike, a trostruki pobjednik Trke kroz Srbiju, učesnik Đira i mnogih svjetskih klasika naglašava da je to stav pojedinaca, a nikako najvišeg tijela srpskog biciklizma.

-Osuđujem stav koji na bilo koji način priznaje samoproglašeno Kosovo kao posebnu državu, a ovom odlukom to je urađeno. Naša južna pokrajina je deo Srbije i uvek će to biti! Verujem da je odluka Biciklističkog saveza Srbije stav pojedinca, a ne naših biciklista, biciklističkih radnika i klubova. Molim sve građane Srbije da nas ne osuđuju, takođe molim i naš narod na Kosovu i Metohiji da nam oprosti jer onaj koji je to dozvolio očigledno nije svestan šta je uradio. Uveren sam da klubovi neće ni uzeti razmatranje učešća na ovoj trci – naglasio je Gajičić.

Problemi u Biciklističkom Savezu Srbije kojim predsedava Radomir Pavlović sve su veći. To je pokazala i poslednja Skupština na kojoj se okupilo devet od gotovo 50 delegata, a prethodno je polovina članova Upravnog odbora podnela ostavke.

Finansijska situacija daleko je od sjajne, pa je sve veći broj klubova koji negoduju i žele promene. Kap koja je prelila čašu svakako je ova skandalozna odluka.

informer.rs