XS
SM
MD
LG

Malifere najbolji u Prijedoru

Drugim, uzastopnim, trijumfom seniora Malifere i veterana FSA Prijedor sinoć je završio Turnir u malom fudbalu Prijedor 2023.
Seniorski sastavi Malifere rezultatom 4:1 pobjedio je tim Penda Bistrica KMF Policajac. Pobjednik je riješen u odličnom drugom poluvremenu.
Igrač turnira je Ivan Zorić, najbolji strijelac Ljuban Antonić, a najbolji golman Milomir Novaković.

Pobjednicima je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, uručio pehar i nagradu od 10.000 KM.Drugoplasirani tim Penda Bistrica KMF Policajac osvojio je 2.000 KM.

U susretu za treće mjesto i nagradu od 1.000 KM pripao je ekipi Max Bet koja je sa 3:2 pobjedila tim Prijatelji.

U finalu veterana FSA Prijedor je rezultatom 2:0 pobjedila Tica Inox.

Najuspešniji golman ove kategorije Aleksandar Savić izvanrednim odbranama doprinio je trijumfu. Njemu je priznanje uručio Nenad Mejakić.

Za najboljeg igrača proglašen je Igor Golić a Goran Kotaran je bio najefikasniji strijelac.Maestralno je odigrao bivši „rudarevac“ Nebojša Šodić. Drigent složnog tima bio je živa fudbalska legenda Borislav Mikić.Finalno veče počelo je susretom omladinskih ekipa U-19 u kom je tim Pilipović-Promet sa 3:0 pobjedio Tuti Fruti.Najuspešniji su iz pobjedničke ekipe: Nikola Zmijanac (golman), Nikola Đurica (strijelac), Marinko Šebez (igrač).

Grad Prijedor je dao podršku Turniru na kom je, u 7 kategorija, nastupilo 75 ekipa. Nagradni fond je iznosio 15.000 KM.
Značajna je bila pomoć sponzora: WWIN, RŽR Ljubija, ArcelorMitala i drugih. Zadovoljni su i organizatori obzirom da je sve funkcionisalo pa i suđenje.

Vladimir Stakić, predsjednik Organizacionog odbora imao je izuzetne saradnike među kojim su bili: Siniša Lazić, Zoran Grbić, Tijana Bereta, Nenad Mejakić, nezaobilazni Goran Vranješ i drugi. Stakić kaže:

– Vidjeli smo zaista sjajan fudbal prethodnih 20-ak dana, o čemu svjedoče puna dvorana i aplauzi zadovoljne publike. Čestitao bih svim učesnicima, a naročito našim šampionima i vicešampionima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i gradskoj upravi, na čelu sa našim gradonačelnikom, koji su nam pomogli u organizaciji ovog turnira. Nadam se da ćemo dogodine organizaciju podići na još viši nivo, istakao je Stakić.
Prijedorski Turnir je pokazao stanje „kvaliteta“ fudbala našeg grada. Čast su spasili momčići ekipa Bodo Taxi, Miletić Nekretnine, Pilipović Promet i veterani FSA Prijedor, piše infoprijedor.ba

Ostali fotosi: