XS
SM
MD
LG

Talentovani Luka Turudija blista u Muri

Лука Турудија и Никола Јовићевић

Лука Турудија (18) блиста у дресу словеначког прволигаша Муре и биће велико појачање за овај клуб у пролећном делу сезоне. Син некадашњег центарфора Борца, БСК-а, Гласинца и трнске Слоге Драшка Турудије прешао је из Домжала у Мурску Соботу и већ на почетку припрема одушевио тренера Дамира Чонтала.

 

Јесенас је Турудија у Омладинској лиги Словеније на 14 утакмица постигао пет погодака што је била препорука за Муру да ангажује јуниорског репрезентативца Словеније који игра на позицији офанзивног везног фудбалера.
-Одлично су ме примили у Мурској Соботи и задовољан сам статусом, обзиром да сам новајлија. Имао сам разговор са тренером Чонталом који има поверење у мене и желим да га оправдам најбоље што могу и умем. Испред мене су нови изазови у каријери, али волим искушења, дају ми још већи мотив – почео је причу Лука Турудија.
Поред сениорске Турудија има право наступа и за јуниорску селекцију Муре, па ће клуб бити на слатким мукама јер је ангажовао једног од најталентованијих играча у нашем региону.
-Није ми страно да играм за јуниоре, јесенас сам имао запажене наступе у Омладинској лиги Словеније, али сениорска конкуренција је изазов за сваког младог играча. Прилика да стаса, да направи искорак, сениорски тим је одскочна даска. Поштоваћу сваку одлуку клуба, али сматрам да могу, на високом нивоу, да одговорим захтевима првог тима Муре. Мислим да се то видело и у две пријатељске утакмице које смо одиграли на припремама у Турској – оптимистичан је Турудија.
Иако је пореклом из Републике Српске млади играч нема дилему око репрезентације за коју наступа.
-Рођен сам у Словенији, ту и живим, ту ми је породица, тако да сам прихватио позив Фудбалског савеза Словеније и одазвао се у омладинске селекције. Надам се да ћу остварити запажену и репрезентативну каријеру. Мура је један од степеника на том путу о којем многи играчи сањају, а само ретки досањају. Задовољан сам личним играма и партијама, мада увек може још боље и јаче. Никада нисам гледао лични испред интереса клуба. Мурска Собота је за мене права средина да наставим да се развијам – јасан је Турудија.
Нема сумње да много корисних савета добија и од оца Драшка који је немилице решетао противничке мреже као активан нападач.
-Тата ми пуно помаже саветима, исправља моје мисли, даје нове идеје, много ми се посветио и стало му је да успем. Не смем да га разочарам. И нећу! Користе ми његове сугестије и искуство које је стекао као играч жели да пренесе на мене. Заиста ми много значи његова подршка, као и комплетне породице – рекао је на крају Лука Турудија, бисер словеначког фудбала и нова ведета Муре.

Лука Турудија

 


Друговање са Јовићевићем

Заједно са Луком Турудијом у Мури се налази и Никола Јовићевић, млади репрезентативац Црне Горе који је по вокацији нападач.
-Истински смо пријатељи Никола и ја, дружимо се и углавно заједно проводимо време, не само на припремама у Турској већ и у Словенији. Срећан сам што поред себе имам тако квалитетног саиграча, али још квалитетнијег пријатеља. Игра у одличној форми и надам се да ће и његова каријера ићи узлазном путањом, а ко зна шта живот носи, можда се једног дана сретнемо и на противничким странама. Без обзира на све остаћемо пријатељи заувек – истакао је Лука Турудија.