XS
SM
MD
LG

Veliki povratak na stazu: Nikolina Dragoljević šampionka BiH, Šljivić vicešampion

Bjelašnica je ovog vikenda bila domaćin prvih međunarodnih trka u ovoj skijaškoj sezoni u Bosni i Hercegovini, a vozilo se i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u slalomu.

Emir Lokmić je danas postao prvak BiH u slalomu nakon što je trku završio sa ukupnim vremenom 1:39.48, 36 stotinki ispred Marka Šljivića. Kao treći je završio Dino Terzić, koji je u ukupnom plasmanu trke bio peti. Milivoje Mačar je u trci zauzeo 16. mjesto, Afan Mehić je bio 20, a Mak Lomigora 22. Trku nisu završili Izet Lut Osmanagić, Noa Miljković, Alen Bičakčić, Muhamed Huseinović, Denis Kovač, Fejsal Karić i Sadik Selmanagić. 

U konkurenciji djevojaka pobjednica trke i državna prvakinja je postala Nikolina Dragoljević, koja je zbog teške povrede i operacije propustila kompletnu prošlu sezonu. Vratila se i odmah dokazala svoj talenat  završivši trku sa vremenom 1:54.97, 1.24 sekunde brže od Ive Nikolić iz Srbije. Vicešampionka BiH je Amber Nikšić, a trku nije završila Teodora Filipović.

Jučer se vozila na Bjelašnici FIS trka, a i u njoj su prva dva mjesta zauzeli Emir Lokmić i Marko Šljivić, a treći je bio Italijan Denis Vilgrater. Dino Terzić je bio peti, Alen Bičakčić sedamnaesti, Muhamed Huseinović je završio na 23. mjestu, a onda od 25. mjesta slijedi niz bh. skijaša Afan Mehić, Noa Miljković, Fejsal Karić, dok je na 31. mjestu završio Sadik Selmanagić, Milivoje Mačar, Mak Lomigora, Denis Kovač i Izet Lut Osmanagić nisu uspjeli završiti trku.

Kod djevojaka, Nikolina Dragoljević je završila na drugom mjestu iza Ive Nikolić, Amber Nikšić je bila sedma, a Teodora Filipović nije startovala drugu vožnju.