XS
SM
MD
LG

Sanda Malešević: Vratila sam se u Segedin da pomognem, možemo do opstanka

Sanda Malešević

Veliki broj igračica iz našeg okruženja odlučio je ove zime promjeniti sredinu i preći u druge klubove, a jedna od njih je i Sanda Malešević bivša igračica Spartaka i Crvene zvezde, koja je postala nova, a ujedno i stara igračica Segedina.

Malešević je u Segedin stigla iz Gyora gdje je provela šest mjeseci, ali je odlučila raskinuti jednogodišnji ugovor sa klubom, da bi vrlo brzo dobila poziv kolektiva gdje je već igrala tokom svoje karijere.

Povremena reprezentativka Srbije dogovorila je saradnju do kraja sezone, a ona nije jedina igračica sa ovih prostora koja je otišla u Segedin. Osim nje, tu je Ivana Trbojević iz TSC Kanjiže, Anastasija Krstović iz Breznice i Slađana Mićić koja je dugogodišnji član Segedina.

Kontakirali smo Sandu Malešević, koja je porazgovarala sa nama o onome što ih očekuje u nastavku sezone.

- Nakon šest mjeseci provedenih u Fc Eto Gyor, našla sam se u komplikovanoj situaciji gdje sam zbog problema finansijske prirode bila primorana da raskinem jednogodišnji ugovor. Početkom ove zimske pauze, prvi poziv koji sam dobila bio je iz Segedina. Uvijek uvažavana i poštovana od strane uprave kluba i trenera, klub za koji sam prvi put zaigrala još 2020. godine je klub koji prvi otvora vrata za mene. Zbog specifične situacije u kojoj sam se našla, uzimajući u obzir da je zimski prelazni rok kratak i da nema mnogo vremena za razmišljanje, odlučila sam da narednih šest meseci provedem u istoj ligi i da završim sezonu u ovoj ligi kao što je bio plan. Neposredno nakon moje odluke, pristizale su primamljive ponude iz raznoraznih klubova iz različitih zemalja, međutim moj je fokus otišao na ekipu iz Segedina, u koju sam došla da osnažim tim, i da svojim znanjem i iskustvom pomognem u ostvarivanju ciljeva narednih šest meseci. Moje ambicije gadjaju više ciljeve ali dok sam ovde moje su misli usmerene na ovaj klub. Trenutno smo u trenažnom ciklusu i radimo na podizanju forme pred nastavak prvenstva. Željno isčekujem predstojeće utakmice, i motivisana sam za sve buduće izazove, rekla je igračica Segedina.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6