XS
SM
MD
LG

Kreće nova akcija za Miloša Božovića: Do 1. aprila potrebno 120.000 eura

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža danas pokreće niz aktivnosti kako bi prikupili oko 120.000 evra za nastavak liječenja mladog golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” Miloša Božovića u Rusiji, prenosi Srna.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da je Miloš prethodne godine primio četiri doze matičnih ćelija na klinici u Moskvi, a treba da primi još 16 doza.

On je dodao da će Crveni krst uputiti dopise svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH, privrednicima, raznim udruženjima i sportskim organizacijama da bi se potrebna sredstva prikupila do 1. aprila, kada je planiran završetak ove akcije.

“Naveli smo rok do kada prikupljamo novac, ali ako se ne prikupi bićemo prinuđeni da produžimo akciju”, istakao je Skakavac koji očekuje da uskoro bude aktiviran i “M:telov” humanitarni broj za pomoć.

On je naveo da za prikupljanje novca imaju podršku Miloševih roditelja koji se bore kako bi pomogli sinu nakon što je 2014. godine zadobio tešku povredu glave.

“Svi se moramo uključiti u ovu akciju prikupljanja sredstava za Miloša Božovića, da u što kraćem periodu sakupimo novac da on ode u Rusiju, jer svaki produžetak sakupljanja novca otežava liječenje”, istakao je Skakavac.

Milošev otac Aleksandar rekao je novinarima rekao da je njegov sin trebalo da u januaru bude u Moskvi da bi primio potrebnu terapiju, ali zbog nedostatka novca i direktnih avio linija do glavnog ruskog grada to nije bilo moguće.

On je naveo da su tamo našli pomak u Miloševom liječenju koji poslije osam godina ležanja sada može da sjedi.

Božović je rekao da se u proteklom periodu obraćao svim nivoima vlasti, a da je jedina pomoć došla od tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović koja je uplatila 15.000 evra za direktan medicinski let do Moskve prethodne godine.

On je istakao da liječenje u Moskvi košta između 40.000 i 50.000 evra, ali da problem predstavlja put u Moskvu.

U akcijama pomoći za Miloševo liječenje učestvovali su brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i regiona, a jedan od organizatora brojnih humanitarnih akcija bila je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.