XS
SM
MD
LG

BiH danas protiv Belgije

Odbojkaška reprezentacija BiH

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, 27.5.2023. godine, igra prvu utakmicu u okviru ovogodišnje CEV Zlatne lige.

Odbojkašice predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem otputovale su u Belgiju, gdje će odmjeriti snage sa 7. reprezentacijom u Evropi. Utakmica je na rasporedu u 20 sati po lokalnom vremenu. Gledaoci u Bosni i Hercegovini će ovu utakmicu moći pratiti uživo na kanalima Arena Sport TV.

Reprezentativke su nakon priprema u Zenici i dvije prijateljske utakmice sa Crnom Gorom spremne za predstojeće izazove. Atmosfera u reprezentaciji je na najvišem nivou, i odbojkašice u Belgiju idu po bodove. Nošene na krilima prošlogodišnjih uspjeha i pobjeda, žele nastaviti u tom ritmu i na najbolji mogući način se pripremiti za Evropsko prvenstvo i dokazati da su zasluženo na smotri najboljih evropskih odbojkašica.

Kao što je poznato odbojkašice Bosne i Hercegovine su u Grupi A zajedno sa Belgijom i Švedskom. Nakon gostujućih utakmica, uslijediće i dvije domaće utakmice koje će se igrati u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.