XS
SM
MD
LG

Rodoljub Petković savjetuje Vicu Zeljkovića

Rodoljub Petković FOTO: arhiva sportdc

Rodoljub Petković, dugogodišnji generalni sekretar i jedan od osnivača Fudbalskog saveza Republike Srpske od danas će zvanično obavljati funkciju savjetnika predsjednika Vice Zeljkovića.
To je dogovoreno na današnjem sastanku Zeljkovića i Petkovića u interesu fudbala i njegovog unapređenja, kako u praktičnom, tako i organizacionom elementu.

-Iskustvo koje ima gospodin Petković, procenili smo, da može da nam bude od velike koristi u određenim stvarima unapređenja naše organizacije i fudbala, tako da smo se dogovorili o budućoj saradnji. Riječ je o čovjek koji je 25 godina obavljao jednu od najodgovornijih funkcija u Fudbalskom savezu Republike Srpske i njegovo znanje i dokazani kvalitetni rad su nam dali ideju da ga angažujemo u budućem radu Saveza – rekao je predsjednik Vico Zeljković.

Rodoljub Petković je bio u Inicijativnom odboru za osnivanje Fudbalskog saveza Republike Srpske i njegov generalni sekretar od osnivanja 5. septembra 1992. do 16. novembra 2017. godine i odlaska u penziju. Sada se vratio na zvaničnu funkciju u Savez poslije nepunih sedam godina.

-Ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku Zeljkoviću na ukazanom povjerenju i izraženoj želji da u narednom periodu, koji će da bude izazovan, sarađujemo na prijateljski i fudbalski način, s ciljem unapređenja organizacione i takmičarske strukture. Nisam mogao da odbijem njegov prijedlog i ideju da se vratim u život i rad Saveza na ovaj način, iz poštovanja prema njemu i svemu što je uradio do sada za dobrobit fudbala, ali i mog odnosa prema organizaciji u koju sam utkao svoj život. Ovo je za mene izuzetna čast i veliko poštovanje jer je Savez moja druga kuća, tu sam proveo najveći dio svog sportskog stvaralaštva. Nastojaću da što bolje, kvalitetnije i profesionalnije uradim sve ono što se bude očekivalo od mene – rekao je Rodoljub Petković.