XS
SM
MD
LG

Žižović: Samo nas pobjeda interesuje

Foto/ Borac-sport

Posljednji rival fudbalerima Borca prije početka takmičenja u Konferencijskoj ligi i domaćeg duela sa Panatinaikosom (3. oktobar, 21.00) biće bijeljinski Radnik (nedjelja, Gradski stadion, 21.00) u okviru devetog kola WWIN lige BiH.

U najavi meča sa klubom na čijem je trenerskom kormilu bio, Mladen Žižović se prvo osvrnuo na nedavni duel sa Posušjem na ”Mokrom docu”, u kojem je Borac trijumfovao rezultatom 0:2, što je bila šesta pobjeda crveno-plavih nad ovim rivalom u posljednjih sedam međusobnih duela.

– Vrlo kvalitetna ekipa Posušja koja igra vrlo dobro ove sezone, ali smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. Brzo smo se vratili, poslije onog neugodnog poraza od Sarajeva, na pozitivni kolosijek i način na koji mi želimo da igramo, a to je da smo dominirali svih 90 minuta, stvorili dovoljan broj prilika i zasluženo pobijedili. Nema puno vremena za odmor jer nas u narednom periodu čeka veliki broj utakmica u gustom rasporedu. Sada igramo sa Radnikom, ekipe koje dođu iz drugog ranga obično se pate na početku, bar prethodnih godina je tako bilo. Radnik je, međutim, skupio 10 bodova, igraju kvalitetno, svima su tvrd orah, imaju nekoliko kvalitetnih igrača koji prave razliku i treba da budemo obazrivi i oprezni s obzirom da mogu da naprave svima problem, prevashodno Pantelić i Mehanović koji su udarni duo ovog tima. Mi imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da odgovorimo na pravi način i sigurno da smo favoriti u ovom meču i da apsolutno idemo na pobjedu – rekao je Žižović na konferenciji za novinare.

Sa Radnikom je kao trener učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a tada je kapiten Bijeljinaca bio sadašnji trener Velibor Đurić, inače Žižovićev kum.

– U svakodnevnom smo kontaktu, Velibor radi jedan jako dobar posao u Radniku. To je klub koji sam vodio skoro tri godine i s kojim smo uspjeli da izborimo Evropu, a vežu me neke drugačije okolnosti za taj klub, s obzirom na to da u tom gradu i živim. Radnik je mnogo drugačiji nego prije dvije godine kada je bio na ivici ambisa. Uspio je da se oporavi, sada igra zapaženu ulogu u ligi BiH. Igraju kvalitetno, nema tu nekih velikih nepoznanica, poznajem većinu igrača i velikih iznenađenja neće biti.

Duel sa slavnim grčkim klubom, u prvom kolu Konferencijske lige, još uvijek je ”zabranjena” tema u Platonovoj ulici.

– Samo nas ova utakmica zanima, bez obzira što se mnogo priča o Panatinaikosu koji dolazi u četvrtak. Nikakva komunikacija vezana za tu utakmicu ne dolazi u obzir, s obzirom na to da su naš cilj jedino tri boda protiv Radnika i da se primaknemo vrhu tabele s obzirom na to da imamo nekoliko zaostalih utakmica. Smatram da ćemo sve naše ciljeve vremenom ispuniti, za to je potrebno vrijeme i nadam se da ćemo biti pravi – istakao je Žižović.

BORAC-SPORT


Borac : Radnik
Željezničar : Posušje
Široki Brijeg : Sarajevo
Velež : Zrinjski
Igman : GOŠK
Sloboda : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 7 5 2 0 17
2 Zrinjski 6 5 1 0 16
3 Željezničar 8 4 2 2 14
4 Posušje 8 4 2 2 14
5 Borac 5 3 1 1 10
6 Radnik 7 3 1 3 10
7 Igman 7 3 1 3 10
8 Velež 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 8 2 3 3 9
10 Sloga 7 1 3 3 6
11 Sloboda 8 0 2 6 2
12 GOŠK 8 0 1 7 1