XS
SM
MD
LG

Ugljevičanke u finalu kupa Republike Srpske

Lijepa veče u Ugljeviku, mlade košarkašice Rudar Sport-a na svom terenu savladale su Mladi Krajišnik iz Banja Luke rezultatom 62:49 i tako se plasirale u prvo finale kupa Republike Srpske u svojoj istoriji.

 

Pred oko 120 gledalaca na tribinama sportske dvorane u Ugljeviku, Ugljevičanke su samo na početku bile u minusu (0:4) nakon čega su rezultat preokrenule u svoju korist i na momente imale i 16 poena prednosti. Pokušavale su gošće iz Banja Luke da se približe i učine utakmicu neizvjesnom na kraju, ali im to nisu dopustile domaće igračice predvođene Natašom Filipović(poeni) i Naidom Glotić(skokovi). U spoljnoj liniji domaće ekipe dominirala je Anida Čorović koja je odigrala kompletnu utakmicu na pleju uz par odličnih asistencija. U vrijeme kada se utakmica lomila i kada su nedostajali poeni domaćoj ekipi, odgovornost su preuzele Nevena Kokoruš i Jovana Radovanović sa nekoliko dobrih odbrana i poena u tranziciji i time zadržale gostujuću ekipu na pristpojnoj udaljenosti.

U finale kupa plasirala se i ekipa Orlovi iz Banja Luke pa će Ugljevičanke na megdan još jednoj ekipi koja igra Premijer ligu BiH.

Više slika polufinala:

https://www.facebook.com/mikicarock/media_set?set=a.10214406623020371.1073741844.1262216240&type=3