XS
SM
MD
LG

BiH prijeti EHF-u

Predsjednik Rukometnog saveza BiH (RS BiH), Amir Zahirović osvrnuo se na odluku EHF-a da diskvalifikuje Bosnu i Hercegovinu iz baraža za Svjetsko prvenestvo.

Žalićemo  se na današnju odluku Rukometnog suda Evropske rukometne federacije (EHF) kojom su nas eliminisali i Švajcarsku inaugurisali u učesnika baraža za Svjetsko prvenstvo "Danska i Njemačka 2019", rekao je za Anadolu Agency (AA) Amir Zahirović.

Zahirović kaže da u EHF-u apsolutno nisu usvojili argumentaciju RS BiH, nakon žalbe koju su uložili iz RS Švajcarske radi nastupa Tomislava Nuića, čije se ime nije našlo u službenom zapisniku utakmice posljednjeg kola kvalifikacija, igrane u Tuzli 13. januara ove godine, kada je BiH pobijedila 21:15 i tada rezultatski izborila plasman u doigravanje. 

"Ponavljam, naravno da ćemo se žaliti, jer oni nisu naše argumente uzeli u obzir. Delegat je priznao grešku, istakao da je on kriv, ali očigledno da to nisu uzeli u obzir ili razmatrali... Žalit ćemo se i nadam se da ćemo, ipak, u drugostepenom postupku imati razloga za zadovoljstvo, odnosno da će današnja odluka postati nevažeća", istakao je Zahirović. 

U obrazloženju današnje odluke Rukometni sud EHF-a naveo je da je "potpisom zapisnika s utakmice Rukometni savez BiH odgovoran za propust i radi toga utakmica se registruje u korist Švajcarske, po osnovu uložene žalbe RS Švajcarske".

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, nije imao konkretan komentar na odluku Rukometnog suda EHF-a.