XS
SM
MD
LG

Najabolji iz Banjaluke i Mrkonjić grada

Ekipa Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Mrkonjić Grada pobjednik je regionalnog takmičenja Malih olimpijskih igara, u košarci za učenike osnovnih škola Banjalučke regije.Drugo i treće mesto pripalo je OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“ „Branko Ćopić“ Banjaluka.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je ekii Osnovne škole „Georgios Papandreu“ iz Aleksandrovac, drugo „Branko Radičević“ Banjaluka i „Petar Kočić“ Mrkonjić Grad.

Organizator takmienja je bila Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Mrkonjić Grad, u saradnji sa Pedagoškim zavodom RS.

Za mlade košarkaše uz želju da pobjde, prvenstven cilj takmičenja je bio da pokažu svoj raskošni talenat i olimpijski duh.

-Za mene su Male olimpijske igre veoma značajne, jer doprinose razvoju i polularizaciji sporta među učenicma- kaže Tamara Tomić iz mrkonjićke OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

 

 

Slično pričaju i Mihajlo Mlađenović iz OŠ „Nikola Tesla“ i Dragan Kurušić, koji košaraku treniraju u KK „Prnjavor“ i „Ruki“ Banjaluka.

Direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Predrag Đuza, naglašava da je na takmičenju učestovalo dvanest ekipa, po šest u muškoj i ženskoj konkurencij sa oko 150 učenika.

-Školski sport je baza za vrhunski sport.Zato je značaj Malih olimpijskih igara nerpocjenjiv za razvoj i popularizaciju sporta kod mladih- rekao je Đuza.

Gorica Moconja Bilak, stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta oduševljena je organizacijom i kvalitetom takmičenja.

-Izuzetno se radujem kada vidim ovdje veliki broj takmičara i učenika, koji svojski navijaju za svoje ekipe.Ministarstvo i Pedagoški zavod davno su prepoznali značaj Malih olimpijskih igara, jer je to osovna baza za razvoj sporta u Republici Srpskoj - tvradi Gorica Moconja Bilak.

Republičko takmičenje Malih olimpijskih igara u košaraci plairano je krajem aprila za osnovne i početko maja za srednje škole.Zanimljivo je da će pobjednici u konkurenciji srednjih škola učestovati na maloj olimpijadi u Beogradu.