XS
SM
MD
LG

Igokea kod Bosne

Ovog vikenda na programu je drugo kolo u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine. Derbi ove runde svakako je duel prošlogodišnjih finalista Bosne i Igokee, koji će se odigrati u Sarajevu.

Ekipa Dragana Bajića ulazi sa dosta samopouzdanja u ovaj susret. Aktuelni šampioni su lako savladali Široki u prvom kolu i pokazali su da imaju ogroman kvalitet. Međutim, duel u Sarajevu za Igokeu neće biti lagan meč. Podsjetimo se samo prošle sezone kada je Bosna i u regularnom dijelu a i u finalu svaki put slavila u Sarajevu. Istina Igokea je dobila Bosnu u Sarajevu prošle godine ali to je bilo u finalu Kupa. Sada će sigurno tim Dragana Bajića dati sve od sebe da ovaj put uzdignute glave napusti Sarajevo.

Za razliku od Igokee, Bosna se našla u prilično konfuznoj situaciji. Nakon loših rezultata, koji su kulminirali porazom od Sparsa u prvom kolu Lige 6, trener Pejić je otišao a za novog trenera imenovan je Denis Bajramović. Pored toga, došlo je kod Bosne i do promjene u rosteru pred Ligu za pravaka. Naime, došli su Vašington, Obrajan te iskusni Jazvin ali je klub napustio kapiten Rešidović.

Igokei u ovoj utakmici najveća opasnost prijeti od Maksima Šturanovića. On je podigao formu a i prošle godine je stvarao ogromne probleme Igokei. Duel njega protiv Rikića i Jevtovića, biće jedan od kljunih na ovom susretu. Takođe, adut Bosne je i Draško Knežević. Nikada nije dobio pravu šansu u Igokei i svakako da će biti silno motivisan protiv svog bivšeg kluba. Sa druge strane, najveći kvalitet Igokee je širina koju imaju. Duga klupa je nekada najvažnija a Igokea to ima. Istini za volju fali im Šibalić ali i bez njega imaju dovoljno kvaliteta na svim pozicijama. Ključno za Igokeu je da maksimalno ozbiljno uđe u ovj susret te da kontroliše skok i da dobro brani šut za tri poena domaćih. Igokea ima i iskustvo na svojoj strani ali i pored svega toga ne smiju se ni sekunde opustiti jer svako opuštanje može skupo da ih košta.

Sigurno je da nas čeka zanimljiva utakmica. Igokea jeste favorit ali Bosna nošena svojim navijačima će probati da ponovi partije iz prošle sezone. Ko će se radovati u ''Skenderiji'' saznaćemo u subotu od 18h.

Foto: ABA liga


Zrinjski 89 : 73 Široki
Bosna Royal 91 : 66 Igokea
Kakanj 77 : 73 Spars
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kakanj 2 2 0 4
2 Bosna Royal 2 1 1 3
3 Zrinjski 2 1 1 3
4 Spars 2 1 1 3
5 Igokea 2 1 1 3
6 Široki 2 0 2 2