XS
SM
MD
LG

Vajda uz Novaka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda ponovo sarađuju, i to u sklopu priprema za sezonu na šljaci od koje Novak ima velika očekivanja. U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko dalje saradnje, niti se razgovaralo o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada, stoji u saopštenju Novakovog tima.

Vijest da su Đoković i Vajda viđeni na treningu u Marbelji brzo se proširila u teniskim i novinarskim krugovima, a dan kasnije stiglo je i objašnjenje iz tima srpskog tenisera.

"Marjan je došao da pomogne. U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko dalje saradnje, niti se razgovaralo o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada. Ići će se korak po korak. Vajdina uloga u ovom trenutku je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na šljaci", stoji na početku saopštenja.

"Vajda se povukao iz tenisa prije godinu dana, kako bi proveo više vremena sa porodicom i ćerkama. Međutim, sada je uzbuđen što se ponovo našao na terenu. Uželio se igre i ovog sporta, a jako mu je stalo da pomogne Novaku. Krenuli su da treniraju punom parom, i osjeća se izuzetno pozitivna energija u timu", navodi se i zaključuje:

"Đoković je takođe srećan što je Vajda uz njega, obojica vole kad su zajedno. Ipak je to tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate, besprekorno funkcionišu na terenu i odlično se slažu van terena", stoji u saopštenju pi-ar tima Novaka Đokovića.

Novak i Marjan raskinuli su uspješnu i trofejima ovjekovečenu saradnju u maju prošle godine iz, kako se navelo, privatnih razloga.

Najbolji srpski teniser će naredni turnir igrati od 15. aprila u Monte Karlu.

Izvor: RTS

Marian Vajda i Novak Đoković (foto: Guliver/Getty Images/Peter Macdiarmid)