XS
SM
MD
LG

EYOF 2019 tema sastanka u Vladi Republike Srpske

U srijedu, 18.aprila, održan je sastanak u Vladi Republike Srpske, kojem su prisustvovali Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović, pomoćnik ministra, Dragan Jaćimović i sekretar ministra, Dejan Erešić. Ispred Olimpijskog komiteta Srbije sastanku su prisustvovali generalni sekretar Đorđe Višacki i izvršni direktor OK Srbije, Damir Štajner, te ispred firme „EYOF 2019“ d.o.o., direktor Senahid Godinjak.

Sastanak je imao cilj da se predstavnici Vlade Republike Srpske upoznaju sa presjekom stanja na projektu EYOF 2019 i ključnim budućim aktivnostima. Razgovaralo se o načinu uključivanja Vlade Republike Srpske i podršci projektu EYOF 2019. Na ovom sastanku su traženi tehnički detalji u vezi infrastrukturnih radova na borilištima u Istočnom Sarajevu. Podsjećamo, Vlada se obavezala da će za infrastrukturne radove uložiti 2.500.000,00 KM, a za organizacioni budžet 1.500.000,00 KM.

Poznato je da je 05. aprila 2018. godine predsjednik Republike Srpske, g. Milorad Dodik, razgovarao je u Banjaluci sa predsjednikom Evropskog olimpijskog komiteta Janezom Kocijančić, predsjednikom OK Srbije Božidarom Maljković, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Mateš, Marjanom Kvesić, predsjednikom OK BiH i Sinišom Kisić, potpredsjednikom OK BiH o organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019)., i tom prilikom dao punu podršku ovom projektu i izrazio vjerovanje da je održavanje ovog najvećeg sportskog događaja, poslije ZOI 84, od velike važnosti za RS i BiH.

Naredne sedmice, odluka o dodjeli finansijskih sredstava projektu EYOF 2019 naći će se na sjednici Vlade Republike Srpske, gdje će biti predstavljeni detalji o transferu novca.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa generalnim sekretarom, istakli su značaj EYOF 2019 za cijeli region, a ne samo za BiH, te će Olimpijski komitet sa velikim interesovanjem pratiti realizaciju projekta i u buduće će pomagati u organizaciji koliko to bude potrebno.

Najavljeno je da će od 09.-13.maja u Beogradu biti održan seminar EOK-a i da će jedna od tema biti projekat EYOF 2019, kako bi svi drugi aspekti organizacije bili podržani ispred EOK-a.