XS
SM
MD
LG

Imal' termina

Košarkaši Borca i Bratunca bore se za šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i plasman u Ligu BiH. Trenutni rezultat u finalnoj seriji plej-ofa je 1:1, s obzirom da su i Banjalučani (koji imaju prednost domaćeg terena) i Bratunčani zabilježili pobjede pred svojom publikom: Borac je u dvorani Borik trijumfovao rezultatom 64:50, dok je Bratunac slavio rezultatom 71:66.

Oba kluba, treba reći, ovih dana su se našla u velikim problemima kada su u pitanju termini odigravanja utakmica do kraja finalne serije. Naime, treća utakmica koja je planirana za 28. ili 29. april u dvorani Borik morala je da bude prolongirana za srijedu (2. maj) u 18 časova, s obzirom da se u danima vikenda u Boriku održavao Balkan Tube Fest.

I dok se za treći meč našlo određeno rješenje, nepoznanica je kada će biti odigrane četvrta u Bratuncu i eventualna peta utakmica u Banjaluci. Naime, četvrti meč je planiran za 5. ili 6. maj u Bratuncu, ali se u ovom gradu, u dvorani koja je bila poprište drugog dvoboja, od 30. aprila do 6. maja održavaju Đurđevdanski dani sporta i kulture, pa su Bratunčani obavijestili KS RS da “pristaju na svaki termin koji odgovara i Borcu”.

U ništa boljoj situaciji nisu ni crveno-plavi: zbog održavanja Đurđevdanskog festivala dječje pjesme, zdanje u Aleji Svetog Save ostaje “nedodirljivo” za bilo kakve košarkaške aktivnosti od 8. maja (utorak) do 12. maja (subota) pa je i tu potrebno “solomonsko rješenje”.

Recimo još jednom, za sad je samo poznato da će Borik finaliste plej-ofa sigurno ugostiti prekosutra; termini preostalih utakmica još uvijek nisu na vidiku.

(borac-sport, foto: borac-sport)