XS
SM
MD
LG

Veterani Crvene zvezde u ponedeljak stižu u Vojkoviće

Fudbalski klub Famos iz Vojkovića u ovoj godini slavi 50 godina postojanja. Nekadašnje Bratstvo iz Vojkovića, koje je iz sponzorskih razloga promijenilo ime u Famos, i još uvijek se takmiči pod tim imenom, osnovano je 12. maja 1968. godine, te će u ovoj 2018. godini nizom manifestacija obilježiti pola vijeka svoga postojanja.

Utakmica veterana Famosa/Bratstva protiv Crvene zvezde u ponedeljak od 18,00 na stadion u Vojkovićima biće prvi u nizu događaja.

-1968. godine, 12. maja, je osnovan FK Bratstvo koji je više puta mijenjao svoje ime i više od 20 godina egzistira pod imenom Famos Vojkovići. Mali je broj klubova u Republici Srpskoj koji se mogu pohvaliti ovim jubilejom. Prvi događaj koji se u okviru obilježavanja pedesetogodišnjice kluba održava je ova utakmica protiv veterana Crvene zvezde. Zatim planiramo u toku godine odigrati i utakmicu protiv reprezentacije Republike Srpske. Takođe, objavićemo monografiju FK Famos/Bratstvo, i to su otprilike stvari koje će obilježiti pedesetogodišnjicu, rekao nam je Marinko Božović, predsjednik FK Famos iz Vojkovića.

Crvena zvezda je najavila dolazak 22 igrača u Istočno Sarajevo i Vojkoviće, a među njima će biti i onih mlađih veterana kluba poput Ognjena Koromana, ali i onih starijih kao što su Miloš Šestić i njegovi saigrači iz tih vremena.

- FK Crvena zvezda je potvrdio svoj dolazak. Oni će doći u kombinovanom sastavu gdje će biti, uslovno rečeno, mlađih igrača, ali i onih starijih poput Miloša Šestića i drugih slavnih igrača Crvene zvezde. Pozivam sve one koji su simpatizeri i Famosa i Crvene zvezde kojih sigurno nije malo na prostoru sarajevsko-romanijske regije, da nam se pridruže i da zajedno osvjetlamo obraz kako kluba, tako i čitave ove regije, jer smo poznati kao dobri domaćini.

Na pedesetogodišnjicu kluba pokreće se i turnir u futsalu koji će, nadaju se u FK Famos, prerasti u tradiciju. Nagradni fond od 13,000 KM, od čega pobjednik nosi 10 000 KM kući, sigurno će privući najkvalitetnije futsal igrače iz čitave Bosne i Hercegovine.

- Uprava FK Famos se odlučila na taj korak. Imamo situaciju da nemamo dugo vremena u Istočnom Sarajevu komercijalni turnir. Mi smo poznati kao mjesto fudbala i dali smo dosta fudbalera i u velikom i u malom fudbalu. Jedan od tradicionalnih turnira koji je ovdje bio je ugašen prije nekoliko godina, i pojavila se ideja da bismo u ovom ljetnom periodu mogli organizovati komercijalni turnir. Potrudićemo se da za prvu godinu sve godine protekne kako treba, a da onda u narednim godinama ovaj turnir postane tradicionalan. Nagradni fond koji je planiran plijeni sve one koji su zaljubljenici u fudbal, zaključio je razgovor Marinko Božović, te izrazio nadu da će u narednim godinama Famos uspjeti napredovati i ući u Prvu ligu Republike Srpske.