XS
SM
MD
LG

Amorim donijela titulu Đeru protiv Vardara

Rukometašice „Đera“ odbranile su titulu prvaka Evrope, pošto su ponovo u finalu savladale ekipu „Vardara“ sa 27:26.

Foto: timeoutmag.com

Mađarska ekipa je puno bolje otvorila finale i povela je sa 4:1. Ipak „Vardar“ se polako budio i smanjio na -1. Ipak domaćin je stigao do 7:4 i tada je propustio nekoliko prilika da ode na +4. Na golu makedonskog tima briljirala je Lejno, a pošto protivnice nisu devet minuta postigle gol, Lekić i krila su preokrenula na 8:7. Na odmor se odlazi sa 9:9, da bi na početku drugog poluvremenu ekipa Irine Dibirove povela sa dva razlike. I pored vođstva problem su bila čak tri promašena sedmerca, što je „Đer“ kaznio i preko Hansen se vraća u vođstvo od 14:13. Na ulasku u zadnjih deset minuta Jovanka Radičević je donijela preokret, no Grot preuzima kontrolu u svoje ruke i vraća domaćinu +1.

Pred sami kraj Barbara Lazović donosi novi preokret i igralo se gol za gol, da bi 20 sekundi prije kraja Andrea Lekić postigla maestralan gol , ali Amorim izjednačuje na 20:20 deset sekundi prije kraja i odlazi se u produžetke. Tu je Eduarda Amorim bila nezaustavljiva sa tri gola, a na drugoj strani pogodile su Radičević, Lekić i Čanađija, da bi Bodi iz kontre donijela „Đeru“ +1 pred drugih pet minuta. Mađarska ekipa je brzo stigla do +3, Lazović i Radičević su smanjile na -1, Amorim vratila na +2. Tada je Lekić minut prije kraja smanjila na 27:26, odbranile su se i onda je Eva Kiš odbranila zicer Andrei Čanađiji za odbranu titule prvaka Evrope.

Najefikasnija na meču bila je Grot sa osam golova, Amorim je postigla šest, a na drugoj strani Lekić je postigla šest poena.