XS
SM
MD
LG

Vimbldon: Ispisana istorija kod dama

Ženski tenis je u poslednje vrijeme veoma čudan ali i izjednačen. Renking gotovo da nema nikakve veze i na svakom turniru bukvalno svaka djevojka može doći do titule. Koliko je sve nepredvidivo pokazao je i Vimbldon, gdje je ispisana istorija.

Naime, obično se očekuje da one najbolje i idu do kraja. Ali na ovogodišnjem Vimbldonu, one najbolje rangirane, najgore su prošle. Ispadale su u prvoj sedmici Halep, Vozniacki, Svitolina, Stefens, Venus te prošlogodišnja šampionka Muguruza. U drugu sedmicu od prvih deset nositeljki,  prošla je samo Karolina Pliškova.

Međuti, ni ona se nije predugo zadržala na turniru. U osmini finala dobila ju je Kiki Bertens sa 2-0 u setovima. Tako će se prvi put u ''Open eri'' desiti da u četvrtfinalu kod dama, nema niti jedne od prvih deset nositeljki.

,Međutim, to ne znači da će završnica biti nedovoljno kvalitetna. Tu je Anđelika Kerber, vjerovatno i glavna favoritkinja za titulu. Tu je i šampionka sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa, Jelena Ostapenko. Još je u turniru i Serena. Ona se vraća nakon poroda i sada nije u vrhu. Međutim, Serenu nikada ne treba otpisati. Doduše, ona tek treba ući u četvrtfinale ali trebala bi da savlada kvalifikanticu Rodinu.

Foro: Wimbledon