XS
SM
MD
LG

Vimbldon: Zašto organizatori ne poštuju Novaka ?

Novak Đoković je jedan od najvećih tenisera svih vremena. Vimbldon je najveći teniski turnir na svijetu i nezvanično svjetsko prvenstvo u tenisu. Ali Vimbldon u poslednje vrijeme iskazuje nevjerovatno nepoštovanje prema našem teniseru

Novak Đoković je ove sezone odigrao četiri susreta. Niti jedan nije odigrao na centralnom terenu. Nadal i Federer su sve svoje mečeve igrali na centralnom terenu. Novak je tri meča igrao na terenu jedan a jedan je čak igrao i na ''dvojci''. To je zaista nepoštovanje. U redu je da ne igra sve mečeve na centralnom terenu jer je u krizi rezultata poslednjih par godina, ali je morao bar neki meč da odigra na centralnom terenu. Na kraju krajeva kada se i sam Nole na ovo žali, onda je jasno do koje mjere je to došlo.

U protekle tri godine Nole je stalno barem jedan meč igrao više dana. I snoć je falilo bukvalno par minuta da se ponovi isto. Ponedeljak u drugoj sedmici Vimbldona poznat je kao ''magični ponedeljak'' kada se igra osmina finala i za muškarce i za dame. I evo Nole je ponovo bio stavljen na ''keca'' upravo ovog dana. I ajde što je stavljen na ovaj teren, nego je stavljen kao poslednji meč, odnosno treći po redu. Prije Noletovog meča, igrale su Kerber i Benčić. To je trebao biti derbi i potencijalno najduži meč kod dama juče. Ipak, Njemica je dobila meč u dva seta. Nakon njih, igrali su Monfis i Anderson. To je meč koji u najavi igraju bar četiri seta i bar tri sata. Tako je i bilo. I onda je na red došao Nole.

Srećom naš majstor je na vrijeme dobio meč pa ne mora danas da izlazi na teren. Ali ovo što organizatori rade prelazi sve granice. Godinama organizatori se odnose prema Noletu sa nepoštovanjem. Kada na to dodate i neprijateljski nastrojenu publiku, jasno vam je kakve sve probleme Novak ima na Vimbldonu. Njemu je faktički najmanji problem rival, koliko su problem ove ostale stvari.

Ali mnogo puta do sada pokazao je da je jači od svega. Nadamo se da će isto biti i ove godine i da će Novak u inat svima u nedelju podignuti pehar.

Foto: Wimbledon