XS
SM
MD
LG

Fudbalskim bogovima Srpske, Olimp je mali!

Fudbalski sport Republike Srpske vrvi od nelogičnosti, samovolje pojedinaca, smešnih propozicija, pa slobodno možemo reći i do čudne kadrovske politike.

Vrh fudbalske asocijacije našeg entiteta radi šta mu je volja, ne obazirući se na interese našeg fudbala. Prvi udar su napravili kada su oni predložili da se Premijer liga smanji na 12 klubova, pa su četire ekipe iz Republike Srpske ispale.

Pravili su se u FSRS nevešti, pričajući kako nisu oni krivi što su klubovi bili slabiji od onih iz Federacije. Ne samo da su finansijki bili slabi, nego i organizaciono, a... budimo iskreni i recimo da su oni iz Federacije BiH - bolje mutili...

Na kraju su smutili kašu klubovima iz Republike Srpske,a naši predstavnici nevino slegali ramenima...

Sada ide novi udar na naš fudbal. Odluka da se skrati Prva liga Republike Srpske u sezoni 2019./20. na 10 klubova je donešena!!! Doneli su je članovi Izvršnog odbora FSRS .Njih 13 je bilo za, dva su bila protiv!!!

Nikada, niko, u klubovima nije o tome konsultovan!!!! Po kojim kriterijumima je odluka donešena...??? Šta ona donosi....? Šta ako iz Premijer lige ispadnu dva srpska kluba...??? Onda će svi iz Lige za opstanak da lete vani u drugoiligaške vode. Kakva je svrha onda tog takmičenja???

Inače, ostaje nejasna i ova podela na Ligu za opstanak i Ligu za šampiona!!?? Ona nije donela ništa dobrog... Videli smo to ove godine. Većina klubova je igrala ''onako'', jer im plasman nije dolazio u pitanje. Sve se svelo na otaljavanje... Jedva se čakao kraj. Na tribinama manji broj ...rodbine igrača, novinara...Publike nije ni bilo,a ni predstavnika FSRS. Oni su leteli po belom svetu, sa selekcijama Bosne i Hercegovine. S toga su dobili nadimak – Juri Gagarin...Više puta su obeletli svet, nego čuveni ruski kosmonaut !!!

Nelogičnosti u radu FSRS se nastavlja...Fudbalski savez Republike Srpske se, u sezoni za nama, zdušno borio da preživi Napredak iz Donjeg Šepka. Čak su im, kažu, i finansijski pomagali, a sada je Napredak kapitulirao. Briše se sa fudbalske mape Republike Srpske. Profitirala je prava zdrava Mladost iz Rogatice. Ostaće u drugoligaškim vodama, a pravi cirkus je tek u Regionalnim ligama.

Ne zna se ko ispada, ko ulazi...

Odlučuje Izvršni odbor da jedna ekipa, koja je ispala iz lige, ostane u njoj, jer prvoplasirani iz nižeg ranga - neće u viši....Oni koji bi iz nižeg ranga u viši -ne mogu- jer ne dozvoljava Izvršni odbor... On (Izvršni odbor) je odlučio da “onaj što je ispao ostane u ligi...”

Krstiti se i levom i desnom...

Može se ,valjda, Izvšnom odboru jer nikome ne odgovaraju, rade šta i kako hoće...Čak i dokle hoće!!!

Oni su “fudbalski bogovi” Republike Srpske. Svi koji misle drugačije su neprijatelji saveza, treba ih oterati, onemogućiti da rade... Njima trebaju ne radnici, već poslušnici koji će dizati ruke, a rukovodioci će sebe smatrati božanstvima..Njima bi i grčki Olimp bio mali.....

Na sednicama Izvršnog odbora je donešena još jedna smešna odluka. Denis Malešević, čovek koji je sa svojim saradnicima godinama stvarao reprezentaciju Republike Srpske do 15 godina, je smenjen. Umesto njega je postavljen Igor Janković, nekadašnji pomoćnik Mehmeda Baždarevića, nekoliko meseci i trener banjalučkog Borca.

Odluka o smeni Maleševića je obrazložena da “nema profi licencu”, a da UEFA i FIFA zabranjuju da na klupama reprezentacija sede osobe bez te iste profi licence...

Možda bi ova odluka i pila vode, da reprezentacija Republike Srpske igra zvanične utakmice, pod ingerencijama FIFA i UEFA. Na žalost, nije tako i ko zna da li će ikada i biti odigrana jedna takva utakmica? Mi bi voleli, ali...Pa, godinama nam obećavaju meč sa Srbijom, A selekcije i uvek kad do njega ne dođe - tiho nam kažu – FSS je kriv???? Mi moramo u to da poverujemo i samo klimamo glavama, jer su nam to rekli “fudbalski bogovi RS....”

Bilo bi zaista lepo da oni nama iskreno kažu zašto su smenili Maleševića? Zašto im je smetao? Kome je smetao...?? I, zašto je stigao Igor Janković??? Njega, Jankovića, već godinama ovo rukovodstvo FSRS ''vuče za sobom''.

“Oduvkli” su ga bili u selekciju Bosne i Hercegovine, a evo sada i u FSRS. Koga su pitali kada su odlučivali tako? Da li su se konsultovali u institucijama FSRS ili je odluka donešena u nekom od ugostiteljskih objekata Gradiške!!?? Janković je iz Gradiške, a jedan veliki broj fudbalskih bogova RS stižu iz tog mesta.

Ono što je Nion za UEFA, to je Gradiška za FSRS. Nije na odmet reći i da je prvi čovek FS RS iz Gradiške, ili tačnije okoline...Da li su prilikom imenovanja Igora Jankvića na poziciju selektora presuđi vali fudbalski razlozi??? Da li su oni presudili i Denisu Maleševiću, ili tu ima nešto drugo...???Neimari našeg fudbala su tako odlučili,a da li je u svemu tome bilo i nekih drugih “neimara...”