XS
SM
MD
LG

Finale EP za Vasića-Beđika, Crevar i mušku štafetu

Dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Miloš Vasić plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Glazgovu, baš kao i plivačica Anja Crevar u trci na 400 metara mještovito, te muška štafeta 4x100 metara slobodno. 

Foto: serbian-rowing.org.rs

Beđik i Vasić su zauzeli treće mjesto u prvoj polufinalnoj grupi sa vremenom 06:23,790, iza braće Sinković iz Hrvatske i Rumuna Kozmikua i Tudoša, dok su od njih slabije najbolje tri ekipe iz drugog polufinala i to dvojci Francuske, Bjelorusije i Italije. Igor Đerić i Aleksandar Beđik izborili su plasman u polufinale u dubl skula, kao i Marko Marjanović u skifu, dok će ženski dvojca Zarić- Arsić i četverac (Stanojević, Filipović, Pivač, Mačković) veslati u B finalu. Đerić-Beđik će veslati u polufinalu u 11:24h, Marko Marjanović u 11:36h, a Beđik i Vasić u finalu u 12:30h

U istom gradu održava se i Evropsko prvenstvo u plivanju i tu su izborena dva finala. Crevar je zauzela sedmo mjesto u kvalifikacijama sa vremenom 4:40,99 i tako se plasirala u finale 400 metara mješovito. Štafeta Stjepanović,Nikolić, Barna, Lenđer bila je druga u svojoj grupi, a peta u kvalifikacijama i sa vremenom 3:15,90 plasirala se u finale 4x100m slobodnim stilom. Čaba Silađi se sa vremenom 1:00,08 plasirao u polufinale 100m prsno, dok se Nikola Aćin nije uspio plasirati u polufinale trke na 50m leđno. Finalna trka Anje Crevar je večeras u 18 časova, u 18:39h je polufinale za Silađija, a muška štafeta će plivati u finalu u 19:10h.

Glazgov je ovih dana domaćin prvenstava Evrope u plivanju, veslanju, gimnastici, biciklizmu, golfu, triatlonu, skokovima u vodu, sinhronom plivanju, a Berlin će od 6. avgusta biti domaćin najboljim evropskim atletičarima.