XS
SM
MD
LG

Kreće SKK Borac

Na adaresu našeg portala stiglo je saopštenje SKK Borac Banja Luka, Prenosimo ga u potpunosti:

Poštovani predstavnici medija,

Obraćamo Vam se povodom najnovijih informacija o aktivnostima Srpskog košarkaškog kluba Borac 1947.

Klub je od svog osnivanja često mijenjao svoj naziv u zavisnosti od potreba i zahtjeva sponzora, pa je od 1947. godine nosio nazive: KK Borac, KK Borac Incel, KK Borac Borovica, KK Borac Nektar, SKK Banjalučka pivara, dok će u narednom periodu svoje djelovanje nastaviti kao Srpski košarkaški klub Borac 1947.

Osnovni razlog objavljivanja ovog dopisa je činjenica da SKK Borac 1947 u narednim sedmicama kreće sa pripremnim aktivnostima za narednu takmičarsku sezonu, na šta smo izuzetno ponosni. Odlukom uprave Srpskog košarkaškog kluba Borac 1947, za trenera seniorskog tima, koji će sa takmičenjem početi od Druge lige Republike Srpske, imenovan je Bojan Božić, a prvi trening zakazan je, simbolično, za 28. avgust, rođendan najstarijeg košarkaškog kluba u Bosni i Hercegovini, te samim tim nema sumnje da će ekipa, koja će mahom biti sastavljena od mladih i perspektivnih igrača, spremno dočekati početak Druge lige Republike Srpske, koji je zakazan za prvi vikend u novembru. Mjesto održavanja prvog treninga biće naknadno određeno, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Preliminarni razgovori oko formiranja igračkog kadra za nastup u Drugoj ligi Republike Srpske već su obavljeni, a za seniorski tim će nastupati i određeni broj juniora, koji će paralelno sa drugoligaškim utakmicama igrati i mečeve juniorske lige pod okriljem Područnog košarkaškog odbora Banjaluka.

Raduje nas i činjenica da smo u prvim danima avgusta stupili u kontakt sa određenim pravnim subjektima, koji su izrazili spremnost da nam na razne načine pomognu u narednom, izuzetno zahtjevnom i izazovnom periodu za nas. Kontakti između kluba i potencijalnih sponzora biće, svakako, nastavljeni i u danima koji predstoje.

Zahvaljujemo se predstavnicima pojedinih pravnih subjekata koji su nas i sami pozvali i ponudili pomoć, što nam daje dodatnu volju za rad i podizanje kluba na daleko veći organizacioni nivo.

Na kraju, ističemo da svi mladi igrači koji žele da se priključe Srpskom košarkaškom klubu Borac 1947 mogu to da učine putem klupske e-mail adrese skkborac1947@gmail.com ili Facebook stranice www.facebook.com/skkborac1947.

Srdačan sportski pozdrav!

Uprava SKK Borac 1947 

SKK Borac Banja Luka