XS
SM
MD
LG

Šahovski festival

DVOROVI: Ovo sembersko selo je bilo u centru šahovske sportske javnosti. U organizaciji Šahovskog kluba "Svetozar Gligorić" održan je šahovski festival u okviru kojeg je bilo šest manifestacija.

Festival je otvoren kadetskim turnirom djece Balkana "Pantelino 2018", na kojem je učestvovalo 72 mališana iz RS i susjednih zemalja.To je bio prvi međunarodni šahovski turnir ove vrste organizovan povodom slave grada Bijeljine.

Održano je i prvenstvo RS za žene, a pobjednik je ŠK "Rudar" iz Prijedora.

Održano je i prvenstvo u okviru Prve omladinske lige,  uz učešće  sedam ekipa, a pobjednik je Škola šaha "Skakač" iz Banje Luke.

Održano je i pojedinačno brzopotezno prvenstvo RS, a najbolji je bio međunarodni majstor Milan Milenković iz Paraćina, koji je i kadetski selektor Srbije.

Na prvenstvu RS za šahiste nastupilo je  10 ekipa. Igralo se devet dana. Svaka ekipa je imala po šest članova. Pobijednik je ŠK "Leotar" iz Trebinja, koji je izborio plasman u Premijer ligu  BiH.

Održan je i sudijski seminar,  a njih osmorica su usavršili svoje znanje i stekli sertifikovane diplome sa visokim znanjima. Među njima je i  Lalo Perić iz Bijeljine, koji je postao i savezni šahovski sudija.

Početkom novembra, u Bijeljini će biti održan 23. Kup RS u šahu za sve kategorije.