XS
SM
MD
LG

Ima li nade za bh rukomet

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je i dalje u blokadi. Savez ne funkcioniše, čelnici su podnijeli ostavke, još nije dobijen poreski broj, račun je blokiran. Da li će i kada se pokrenuti sa mrtve tačke?

Tim povodom predstavnici rukometnih saveza Federacije BiH i Republike Srpske održali su sastanak gdje su dogovorili neke stvari kako bi se krenulo ka rješenju. Za 26 avgust zakazana je skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine gdje bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo. Takođe dogovoreno je da takmičenja u ženskoj i muškoj premijer ligi počnu 22. septembra.

–Drago nam je da smo na putu da riješimo situaciju. Pozvali smo na naš sastanak i pravnika da nam on da smjernice. Da ćemo dobiti šansu da rukometnio savez egzistira. Svi težimo da se  poštuje legalitet save za –rekao je Asim Šahman predsjednik Rukometnog saveza Federacije BiH.

Iz rukometnog saveza Republike Srpske žele da sve krene i da se  riješi ova situacija. Da konačno rukomet stane  na svoje noge i da se krene sa razvojem ovog trofejnog sporta.

–Skupština će  biti 26. avgusta. Treba d a pošaljemo pismo EHF-u da nam produži rokove i da šansu. Ima mo problema. Čeka se održavanje skupštine. Ovo su ljudi koji žive za rukomet a ne od  rukometa. Svi smo na istom zadatku. Trebamo odgovoriti na pismo EHF, da održimo skupštinu prihvatimo ostavke. Što s e mene tiče sud je donjeo odluku ja sam upisan u registar i odgovorno sam lice kao predsjednik rukometnog saveza Republike Srpske –rekao je Marinko Umićević predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.