XS
SM
MD
LG

Ptičjakom zuje motori

U organizaciji Motociklističkog saveza BiH ,AMS RS i AMD Rogatica narednog vikenda na stazi „Ptičijak „ u Rogatici održaće se Međunarodna moto-kros trka koja se ujedno boduje i za prvenstvo BiH u ovom atraktivnom sportu.

Na ovogodišnjoj trci očekuje se učešće oko četrdeset motociklista  koji će se nadmetati u šest kategorija.Direktor trke Branko Lelek ističe da je sve spremno za održavanje ovog takmičenja.

  - Staza „Ptičijak“ ,koja je duga 1650 metara i  u sklopu SRC „ 9 januar“ Rogatica  je jedna od naboljih i najpreglednijih na evropskim prosto rima i nalazi se u neposrednoj blizibni grada,odlično je pripremjlena. Osim takmičara sa prostora BiH,koji će se nadmetati u klasama MX 1,MX 2,MX 85,MX 65,Veteran i Turist učešće će uzeti i poznata moto –kros imena sa prostora Jugoistočne Evrope. Među njima su Gabor Sagmajster višesruki prvak Srbije i učesnik relija Pariz –Dakar, šampion Makedonije, Hristijan Stanković ,najbolji hrvatski predstavnik Matej Jaroš.... Tre ning je zakazan za subotu 18 .avgust sa početkom u 18 časova.Start trka po klasama je u  nedejlu 19. avgusta od 14 časova.Završetak moto –krosa ,dodela priznanja i nagrada najboljima će se obaviti po završetku trke oko 18 i 30 časova.Uložili smo dosta truda ,staza je potpuno bezbedna u svim segmentima i očekujemo još jedno uspešno moto – kros nadmetanje po kome je Rogatica već godinama prepoznatljiva-zaključio je Branko Lelek predesdnik AMD Rogatica i direktor moto-kros trke

Staza Ptičjak