XS
SM
MD
LG

Veterani Gubera ugostili ekipu iz Kalesije

Poslije dvomjesečne pauze, veterani Gubera su na Vidikovcu odigrali utakmicu sa ekipom Zux 4, koja je završena neriješenim rezultatom 3:3. Strijelci za Srebreničane bili su: Nermin Pašalić, Emir Jašarević i Hariz Alić, a za goste iz Kalesije: Adnan Mehić i Zuhdija Karić, koji se dva puta upisao u strijelce.

Domaća ekipa prva dolazi do vođstva. Nakon prekršaja nad Hasanovićem, Cibralić namješta loptu i na drugoj stativi pronalazi Pašalića, koji sigurno postiže pogodak za 1:0. Gosti se nisu lako predavali, pa ubrzo dolazi do poravnanja, kada je Mehić, našavši se sam ispred golmana Gubera,  bio precizan za 1:1. U 33. minutu H. Alić solo prodorom ulazi u šesnaesterac, gdje ga ruši Mehić, a sudija pokazuje na bijelu tačku, sa koje je siguran bio Jašarević. Desetak minuta kasnije, Karić prolazi odbranu Gubera i smješta loptu iza leđa golmana Burića za 2:2.  Treći gol za Srebreničane viđen je poslije odlične akcije domaće ekipe, kada su dupli pas na 25 metara odigrali Cibralić i Jašarević koji loptu ubacuje u peterac, protivnički golman je hvata, ali mu ispada iz ruke i H. Aliću nije bilo teško da je pospremi u mrežu. Ipak, gosti iz Kalesije se nisu predavali, tako da se u finišu sureta Karić još jednom upisuje u strijelce za izjednačenje i konačni rezultat 3:3.

Tahsin Hadžiarapović, trener veteranske ekipe Gubera, ističe da je publika na Vidikovcu uživala u fudbalskim vještinama nekadašnjih asova.

„Kao i ostali fudbaleri, i naši veterani su odmarali tokom ljeta, ali u narednom periodu imamo u planu odigravanje nekoliko susreta sa veteranskim ekipama sa kojima imamo ustaljenu saradnju, a nije nemoguće da ćemo  i proširiti krug svojih sportskih prijatelja. Ovaj susret, koji je obilovao dobrim fudbalskim potezima i na kome je viđeno čak šest pogodaka,  je pokazao da smo se uželjeli zelenog terena. Srećan sam što se u veteranskoj sekciji Gubera okupila ekipa koja voli da igra fudbal i koja je ozbiljno shvatila svoje zadatke, što dokazuje i ovaj meč. Zadovoljan sam i igrom koju su prikazali, ali i ostvarenim rezultatom, mada on nije bio u prvom planu. Drago mi je i što je ovaj susret na tribine Vidikovca doveo veliki broj navijača i nadam se da će naši sugrađani da nas bodre i na narednim utakmicama koje ovdje budemo igrali. Naš tim su činili: golman Fikret Burić, bekovi Sead Alić i Hariz Alić, štoperi Slobodan Bibić i Senad Đanić, zadnji vezni Faruk Hasanović i Lazo Gligić, centralni vezni Adis Cibralić, krila Emir Jašarević i Armin Hasanović i napadač  Nermin Pašalić. Na klupi su bili: Aziz Smajić, Šerif Begić, Goran Mijatović, Miloje Petrović i Admir Divović“, kazao je Hadžiarapović.

Prvu utakmicu po okupljanu veteranskog sastava, u maju, Guber je odigrao sa veteranima iz Kalesije, a ona je i tada  završena remijem.

Senad Đanić i Tahsin Hadžiarapović