XS
SM
MD
LG

Čačanski ispit za Tešovićeve učenike

Nošeni dobrom atmosferom nakon uvodne pobede nad Slobodom, fudbaleri Radničkog 1923 putuju u Čačak, gde će u nedelju, 19. avgusta ukrstiti koplja sa doskorašnjim superligašem Borcem. Čačani su tokom leta ostali maltene bez celokupnog igračkog kadra, a katastrofalan poraz od Inđije na premijeri kraj Morave (0:4) jasan je signal Kragujevčanima da na ovom gostovanju mogu do sva tri boda.

„Dobar start je pedeset odsto posla“, izjavio je trener Radničkog 1923 Darko Tešović nakon trijumfa njegove ekipe nad Slobodom prošlog vikenda (2:0). I zaista, sudeći prema rasporedu u prva četiri kola, nije isključeno da Kragujevčani početak septembra dočekaju u samom vrhu tabele sa maksimalnim brojem bodova. Međutim, špekulacije su jedno, a samo učinak na terenu daje pravu sliku o odnosu snaga.

Ono što se, pak, videlo na terenu u utakmici sa Užičinama može da osokoli navijače kragujevačkog prvoligaša. Sigurnost u odbrani, izražena kreacija u veznom redu za koju je bio zadužen Mile Vujasin, uz dobru fizičku pripremljenost i strpljenje u završnici doneli su Šumadincima prve bodove u ovosezonskoj trci. I to je samo delić onoga što ova ekipa Radničkog 1923 može da pruži, barem prema rečima trenera Tešovića.

– Ovo što mi radimo je jedan dugoročan posao. Utakmica sa Slobodom pokazala je samo jedan deo onoga što ekipa Radničkog može da pruži. Imamo mladu ekipu od koje ja kao trener uvek težim da izvučem više i ujedno podstičem igrače da i oni sami to isto misle. – izjavio je nakon startne pobede strateg Kragujevčana.

Trema koja je bila prisutna na premijeri polako bi trebala da napušta mlade igrače kragujevačkog kluba, koji su pobedom nad Užičanima sigurno dobili na samopouzdanju za nastavak prvoligaške trke. Gostovanje u Čačku je prilika da se nastavi utabanom stazom uspeha i uknjiže novi važni bodovi.

Borac je nakon ispadanja iz Super lige prošle sezone ostao maltene bez kompletnog igračkog pogona. Usled zabrane registrovanja novih igrača, Čačani nisu mogli da se pojačaju igračima sa strane, pa su bili prinuđeni da se okrenu svojim mlađim kategorijama. Ubedljiv poraz od Inđije na startu dovoljan je pokazatelj da će čačanske „zebre“ umesto borbe za elitu, voditi grčevitu bitku za opstanak.

Ipak, Borac je Borac, klub sa ogromnom tradicijom koji se ne može potceniti, ma u kakvoj situaciji da se nalazi. Darko Tešović je stoga isključivo fokusiran na svoju ekipu, uz želju da iz svojih momaka izvuče maksimum na terenu.

– Ja sam trener koji se isključivo bavi svojom ekipom i ne razmišljam puno o protivniku. – podvlači Tešović i dodaje:

– U Čačak idemo da se nadigravamo. Nećemo se braniti, niti čekati da oni pogreše, kako bismo došli do prilike za gol. Naprotiv, mi ćemo našim stilom igre pokušati da ih nateramo na grešku. Očekujem jedno prijatno veče, posebno za nas što se tiče rezultata.

Trener Darko Tešović očekuje dobar rezultat njegove ekipe u Čačku

Slično razmišlja i Jovan Lukić, momak od koga se očekuje da u ovoj sezoni pokaže svoj puni potencijal.

– Ne bavimo se protivnikom, gledamo samo sebe, i u odličnoj atmosferi, potpuno spremni, dočekujemo ovaj susret. Nadam da ćemo u nedelju pružiti još bolju partiju nego u susretu sa Užičanima i ponovo obradovati svoje navijače i sve one koji vole i poštuju naš klub. – istakao je 21-godišnji ofanzivni vezista u izjavi za klupski sajt.

Borac i Radnički 1923 poslednji put su odmerili snage u sezoni 2014/2015, kada su se oba kluba takmičila u Super ligi Srbije. U oba navrata bodovi su pripali Čačanima, koji su najpre slavili na „Čika Dači“ sa minimalnih 1:0, a potom i na stadionu kraj Morave sa 2:0.

Utakmica Borac – Radnički 1923 igra se u nedelju, 19. avgusta na stadionu Borca u Čačku sa početkom u 20 časova.