XS
SM
MD
LG

Najuspešniji takmičari iz Srbije

Proteklog vikenda na stazi „Ptičijak „ u Rogatici koja je jedna od najpreglednijih i najuređenijih na evropskim prostorima, održano je otvoreno prvenstvo BiH u motokrosu.

Ovogodišnje nadmetanje, u ovom atraktivnom i adrealninskom sportu, je imalo i  međunarodni karakter jer je nastupilo i dvadesetak takmičara iz zemalja okruženja, koji su uglavnom i dominirali u određenim klasama.

U najinteresantnjoj kategoriji MX 1 pobednički pehar je podigao Antonio Čerkez član MCK „Vitez „ ,drugi je bio Duško Paunović MK „Tanasko Rajić“ iz  Čačka,  a na treću poziciju se plasirao Vlade Rajević motociklista „Termorada“ iz Požege.

U klasi MX 2 prvi je bio Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“ Čačak, drugo mesto pripalo je Petru Kundidu članu MKC“ Cetina „Grab ,Hrvatska, a treći je bio Makedonac, Hristijan Stanković, MK“ Skoplje“.

U kategoriji MX 85 na pobedničko postolje se popeo Alen Blagajčević član nemačkog MC kluba „Fortuna“ Dizeldorf, drugi je bio predstavnik Srbije , Vuk Drmanac - GTC „Racing“ Kragujevac, a treći Milan Vukajlović –MK“ Tanasko Rajić“ Čačak.

U klasi MX Turist trijumfovao je Saša Gajić iz MK „Miron-Moto“ Derventa, na drugo mesto se plasirao David Vidović MCK „Vitez „a trći je bio Vladimir Tucaković MK „Tanasko Rajić“Čačak.

U klasi MX Veteran najbrži je bio Boško Rezo iz AMK „Uskoplje“ Uskoplje, iza njega se plasirao Banjalučanin  Željko Pavlović  član MK „Maršal“,  a treći je bio Dervenćanin, Miroslav Milojević MK „Miron-Moto“ .

U ekipnom plasmanu bodovani su samo domaći motociklisti, pa je prvo mesto pripalo MCK „Vitez“, drugi su bili takmičari AMK“ Kreševo“, a treći ECK „Team Travnik“.

Poredak ostalih bh  klubova: MK „Maršal“ Banjaluka je bio četvrti, AMD „Rogatica“ peta, dok su 6,7 i 8 mesto su podelili AMK „Uskoplje“, MK „Miron-Moto“ Derventa i MCC  „Bugojno“.

Uspešni organizatori ove tradicionalne sportske manifestacije po kojoj je Rogatica godinama prepoznatljiva bio je Motociklistički savez BiH,AMS RS I AMD Rogatica na čelu sa predsednikom ovog društva i direktorom trke Brankom Lelekom.