XS
SM
MD
LG

Dragan Antić: Duronjić vređao moje tamnopute igrače
Tenzija tokom utakmice 5. kola Superlige između Dinama i Voždovca eskalirala je po njenom završetku, pošto su se fudbaleri i stručni štabovi sukobili. Epilog “čarki” na krovu tržnog centra bio je crveni karton za Miloša Antića, a trener Vranjanaca Dragan Antić rekao je da je Borko Duronjić vređao tamponute igrače njegovog tima.
Antić tvrdi da je Duronjić vređao igrače, Vojinović ne veruje u tu tvrdnju; foto: print screen/Superliga.rs

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Miloš Antić i Duronjić su se sukobili, mada se na snimku objavljenom na sajtu Superlige ne vidi kako je sve počelo. Umešali su se fudbaleri i stručni štabovi, nastala je gužva na terenu. Neki su, čini se, imali nameru da razdvoje zaraćene strane, neki da pomognu saigračima, a sukob je potrajao par minuta.

Treneri dva tima Dragan Antić i Branko Vojinović nastavili su raspravu, a sudija pozvao samo jednog od vinovnika incidenta Miloša Antića i udelio mu crveni karton.

Kao uzrok sukoba strateg novajlije u superligaškom društvu Antić naveo je provokacije Duronjića upućene tamnoputim igračima gostujućeg sastava. On je rekao i da “takav bezobrazluk nije video dugo”.  

Neko od naših igrača otišao je tamo sa publikom i onda se iskomplikovalo. Mali, sedmica iz Voždovca (Borko Duronjić) je trčao 60 metara da on brani publiku, ja ne razumem šta i tu je i nastao ceo taj cirkus. Celu utakmicu je provocirao i vređao mi crnce moje nazivajući ih majmunima, provocirao je. Ja ne znam sudija šta je gledao - priča Antić.

Ipak, trener “zmajeva” Vojinović nije tako mislio, te je istakao da je siguran da se ni od koga nije tokom meča moglo čuti bilo šta što bi uvredilo nekoga u Dinamu.

Malo je teška optužba za malog Duronjića da je nazivao crne igrače majmunima. Ja ne da ne mogu da verujem, nego sam siguran da to nije uradio. Isto koliko Vi verujete Vašim igračim, isto toliko i ja verujem mojim. Znam mentalni sklop tog momka i siguran sam da takve reči nije uputio - rekao je Vojinović.

Utakmica je završena sa 2:0 za domaćine, a golove su fudbaleri Voždovca postigli za svega 4 minuta. Antić je ocenio da je njegov tim zabeležio još jedan naivan poraz, te da njegov tim nema kvalitet za Superligu, jer fali nekoliko igrača.

Podsetimo, ekipa iz Vranja je loše otpočela debitantsku sezonu u eliti, pošto je u pet kola pretrpela isto toliko poraza, a dala svega jedan gol i to iz penala.

Ružna scena na krovu tržnog centra