XS
SM
MD
LG

Rukometaši se raspisali

Na adresu našeg portla stiglo je pismo Regionalnpg rukometnoh saveza Bajaluka potpisano sa Željloo Jošić, predsjednik.  Pismo objavljujemo u potpunosti:

Poštovani
Već danima čitamo izjave i obavještenja koje se daju u javnost, medijski eksponiraju na različite načine, a tiču se rada Rukometnog Saveza Republike Srpske, „novog rukovodstva“ na štetu bivšeg rukovodstva kako se to samouvjereno izjavljuje iako je formalno pravno po zakonu to rukovodstvo još uvijek jedino legalno i legitimno, a sve u cilju navodne zaštite rukometa u RS, pa u vezi sa tim kao osnivač Rukometnog saveza Republike Srpske imamo obavezu da ukratko odgovorimo na do sada iznijete navode.


Prije svega, Skupština RS RS održana 30.06.2018. godine u Banja Luci ne može se nazvati nelegalnom, a ono prije svega što je na njoj prisustvovalo 35 predstavnika klubova, regionalnih saveza i udruženja sudija i trenera, koje čine jednu cjelinu u RS RS. U vezi prethodnog imajte na umu da tako neprimjerenim izjavama ne radite na očuvanju jedinstva rukometa u Republici Srpskoj. Prisutni delegati na navedenoj skupštini su dugogodišnji i istaknuti sportski radnici. Kvalifikujući ih kao nelegalnim rukometnim radnicima Vi možda imate na umu bolje i istaknutije delegate postaviti na poziciju delegata Skupštine RS RS i RS BiH. Za napomenuti je da su delegati u RS BiH ispred RSRS imenovani na mandat od četiri godine i sve radnje od sazivanja skupštine do njenog eventualnog održavanja su pravno ništavne i nemogu proizvesti bilo kakvo dejstvo osim što mogu nanijeti nesagledive posljedice po rukomet u cjelosti, a mišljenja smo da to nikome nije cilj osim pojedincima koji su rukomet zbog ličnih interesa doveli u ovakvu situaciju.
Na dalje, sa kojim pravom prosuđujete da se radilo o nelegalnoj Skupštini kada takvu kvalifikaciju nije donio niti sud niti nadležna inspekcijska tijela od kojih sa nestrpljenjem čekamo odgovor na naše upite. Razloge zbog kojih prejudicirate odluku drugostepenog suda po pitanju opravdanosti izvršenog upisa u sudski registar nećemotumačiti ali svakako ne možete tvrditi da je to što radite zakonito i uobičajeno, što je najžalosnije i sami ste svjesni u to da nije. Odluka na koju se pozivate i na osnovu koje pokušavate da radite je prvostepena na koju ima pravo žalbe, a koje pravo je svakako iskorišteno te ćemo tek nakon odluke drugostepenog suda govoriti o tome ko je održao valjanu i legitimnu Skupštinu RS RS.

Nakon odluke drugostepenog suda svakako će biti jasnije i ko su bili delegati na jednoj i drugoj izbornoj Skupštini RS RS održanim u junu ove godine. Nakon toga će svakako biti i jasnije ko je predstavljao klubove i udruženja koja nisu registrovana ili su već brisana iz odgovarajućih sudskih registara, a ne nalaze se niti u evidenciji Ministarstva porodice, omladine i sporta. Na kraju kao legalisti i ljudi koji do sada nismo imali nikakve mrlje u svojim karijerama niti u privatnim životima smatramo opravdanim da pitamo kako ste akte dostavljene sudu ovjeravali pečatom Rukometnog saveza Republike Srpske kada isti nije nikada bio u Vašem posjedu.
Obzirom na sve prethodno apelujemo da se suzdržite od svih daljih proizvoljnih, neprovjerenih kvalifikacija i aktivnosti te čekate pravosnažne i obavezujuće odluke suda i Inspektorata po ovom pitanju kako bi sve nesporazume u RS RS riješili na civilizovan i legalan način i tako ostavili kakvu takvu mogućnost za budući zajednički rad u RS RS i RS BiH koji nam je, nadam se, bitniji od ličnih postavljenih ciljeva.


Napominjemo još jednom, a kako je vidljivo iz prepisa Rješenja Osnovnog suda u Banjoj Luci kojeg vam dostavljamo u prilogu, da nije pravosnažno te da predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza Republike Srpske bez pravosnažnosti rješenja predstavlja obmanjivanje javnosti, a i krivično djelo, te shodno prethodnom sve aktivnosti, sopštenja i odluke koje su donešene i vidljivo su plod ličnih interesa, kao što je recimo „Konkurs za popunu lige“ nelegalne su i nezakonite.
Ovim putem pozivamo medije da obavjeste javost o sadržaju ovoga dopisa radi pravovremenog i istinitog informisanja javnosti.
Prilog:
1. Prepis rješenja O.suda u Banjoj Luci.
S poštovanjem,
Dostavljeno:
1. MPOS Republike Srpske;
2. Republičkoj upravi za inspekcijske poslove;
3. Medijima;
4. Klubovima;
5. Savezima;

6. a/a. P R E D S J E D N I K
Željko Jošić