XS
SM
MD
LG

Đere nosilac Srpska open

Srpski teniser Laslo Đere, koji je trenutno 90. teniser svijeta, biće prvi nosilac banjalučkog čelendžer turnira Srpska open, čiji je nagradni fond 85.000 evra, odnosno, 100 ATP bodova, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Menadžer turnira Ozren Đurđević rekao je da bi Đere, ukoliko pobijedi na turniru, napredovao za nekih 15 mjesta, što bi bio njegov najbolji plasman u karijeri.

- Odigrao je ove godine dva ATP finala. Ima nekoliko pobjeda protiv vrhunskih tenisera - rekao je Đurđević.

"Vajld karte" za glavni turnir dobili su teniseri Јanko Tipsarević i Marko Miladinović iz Srbije, Tomas Beluči iz Brazila i Kento Tagaširo iz Јapana.

Siniša Simeunović, direktor Teniskog kluba Mladost, koji organizuje ovaj turnir, rekao je da će na turniru učestvovati i Јanko Tipsarević i Tomas Beluči, te izrazio nadu da će njih dvojica biti u finalu turnira.

Direktor turnira Lana Popović rekla je da će glavni turnir biti održan od 10. do 16. septembra, kvalifikacije počinju dva dana ranije, a mečevi će biti odigravani na terenima Teniskog kluba Mladost.

Ona je ranije izjavila da je povećan nagradni fond, te da pobjednika očekuje 100 ATP bodova i nagradni fond od 85.000 evra.

Banjalučki čelendžer već sada je među 30 najjačih čelendžera u svijetu, a po kvalitetu je drugi u regionu, odmah iza ATP turnira u Umagu.

Poređenja radi, u sedmici kada se održava Srpska open, održavaju se i Čelendžeri u Istanbulu i Šangaju, ali manjeg nagradnog fonda.

I ove godine organizator turnira je Teniski klub Mladost, uz pomoć Teniskog saveza Republike Srpske. Turnira ne bi bilo bez finansijske pomoći institucija i sponzora.

Generalni pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske, a pokrovitelji su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Banjaluka.

Generalni sponzor je kompanija Prointer, a sponzori M:tel, Lanako i Elektroprivreda Republike Srpske.