XS
SM
MD
LG
26.08.2018 Radio Trebinje

Žetva medalja Leotarovih atletičara

BANJALUKA | Na Prvenstvu RS u atletici, održanom juče u Banjaluci, članovi Atletskog kluba „Leotar“ osvojili su ukupno 16 medalja – po četiri zlatne i srebrne, te osam bronzanih.

Zlatne medalje pripale su: Nikoli Dolini, u skoku u vis i skoku u dalj, Nini Zurovac, bacanje diska (stariji juniori) i Nini Branković, bacanje diska (mlađi pioniri).

Srebrna odličja osvojili su: Emilija Kušić, bacanje koplja (stariji juniori), a u kategoriji mlađih pionira – Ana Rosandić, skok u dalj, Kristina Dolina, bacanje diska i štafeta 4×100m u sastavu: Kristina Dolina, Nina Branković, Ana i Ivona Rosandić.

Bronzane medalje osvojili su stariji juniori Dijana Kovač, skok u vis i troskok, Anrea Dobranić, trka na 3000m i Nina Zurovac, bacanje koplja. U kategoriji mlađih pionira treća mjesta pripala su Ivoni Rosandić, trka na 60m i 300m, Ani Rosandić, trka 80m sa preponama i Nini Branković, bacanje koplja.

„Ovo je izuzetno uspješan nastup naših atletičara na Prvenstvu RS. Svih devet naših članova, koji su učestovali na takmičenju, osvojili su medalje i postigli lične rezultate. Dobre rezultate očekujemo i na Prvenstvu RS za mlađe juniore, koje će biti održano krajem mjeseca na Sokocu,“, kaže trener Atletskog kluba „Leotar“ Milan Spaić.

Atletičari Leotara